Helena Vondráčková chcela byť v detstve princeznou

Elán mladice aj energia na rozdávanie charakterizujú českú speváčku Helenu Vondráčkovú.

17.06.2011 13:31
Helena Vondráčková
Speváčka Helena Vondráčková.
debata

Pred mesiacom vydala nové DVD s názvom Já půjdu dál, ktoré ponúka 36 pesničiek vybraných z televíznych a filmových archívov z obdobia rokov 1968–2010. Dala si tak darček k blížiacim sa 64. narodeninám, ktoré oslávi 24. júna.

Helena patrí k českým speváckym stáliciam, na scéne je už 46 rokov. Ešte ako študentka gymnázia nahrala 3. septembra 1964 svoju prvú skladbu Červená řeka, ktorá sa stala hitom. „Ako malé dievča som chcela byť princeznou a to sa mi nakoniec splnilo. Spolu s Václavom Neckářom sme si v roku 1968 zahrali v rozprávke Šialene smutná princezná, kde som si tú princeznú zahrala,“ uviedla.

Rovnako dobre si pamätá na svoje prvé veľké vystúpenie, keď ešte ako gymnazistka išla miesto povinnej chmeľovej brigády s orchestrom Československého rozhlasu na Liberecké výstavné trhy, kde po boku speváckych hviezd divadla Rokoko vystupovala celý mesiac. Pamätá si aj na prvú pesničku. „Spievala som s Waldemarom Matuškom pieseň Už dávno nejsem dítě, ten duet spieval s Evou Pilarovou, tá však vtedy nemohla a tak som ju spievala ja. Mala som veľkú trému, spomínam si, ako ma Waldemar držal za ruku a povzbudzoval ma, čo sa mu aj podarilo,“ dodala speváčka.

O speváckej dráhe Heleny Vondráčkovej rozhodlo víťazstvo v speváckej súťaži Hľadáme nové talenty v pražskej Lucerne. Na svojom konte má dnes viac ako 60 vydaných LP platní, CD albumov a rôznych kompilácií. Výber najväčších hitov Heleny vyšiel na štvorkompilácii Zlatá kolekce v decembri 2005, v novembri 2007 vyšla ďalšia dvojkompilácia Jsem jaká jsem/Best Of, pričom o zostave skladieb na tomto výberovom albume rozhodovali jej fanúšikovia. V októbri 2008 vydala album Blázen, kdo se lásky zříká a v novembri 2009 ďalší štúdiový album Zůstáváš tu se mnou.

debata chyba

+ Nájdete veľkú záľubu v cvičení jogy, ktorá vám ukáže cestu.
V práci nájdete novú motiváciu, ktorá povzbudí vašu...

+ Alkohol vám môže ublížiť, preto si dobre premyslite, či ho potrebujete.
Nespoliehajte sa nato, že vám niekto...