Aj Uma Thurman prehovorila! Weinstein ma napadol, Tarantino ohrozil

Americká herečka Uma Thurman obvinila amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina, že ju v minulosti napadol a požadoval pohlavný styk.

05.02.2018 00:00
debata (12)
Režisér Quentin Tarantino s herečkou Umou... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Režisér Quentin Tarantino s herečkou Umou Thurman. Režisér Quentin Tarantino s herečkou Umou Thurman na festivale v Cannes pred pár rokmi.

Uviedla to v rozhovore pre sobotňajšie vydanie denníka The New York Times a spresnila, že k tomu došlo ešte v 90. rokoch. Thurman vyhlásila, že Weinstein ju v Londýne vo svojom apartmáne v hoteli Savoy zvalil, snažil sa ju dostať pod seba a pritom sa aj obnažiť.

Weinsteinovi právnici podľa AP priznali, že ich klient sa dopustil nevhodného správania, ale fyzický útok popreli. Producentov hovorca uviedol, že Weinstein „nesprávne rozlúštil signály“, ktoré Thurman „vysielala“.

Thurman v rozhovore pre denník vyjadrila ľútosť nad tým, že Weinstein pokračoval v takomto svojom správaní po celé desaťročia. Dodala, že jej je ľúto všetkých žien, ktoré Weinstein napadol po útoku na ňu.

Herečka Uma Thurman na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Uma Thurman Herečka Uma Thurman na archívnom zábere.

Herečka v rozhovore uviedla aj to, že režisér Quentin Tarantino ju počas natáčania film Kill Bill z roku 2003 prinútil k nebezpečnej scéne v aute, pri ktorej sa zranila. Tarantino ju údajne prinútil, aby šoférovala auto, ktoré zrejme nebolo v poriadku.

Videozáznam z nakrúcania, ktorý sa Thurman snažila získať 15 rokov, ukazuje, ako autom naráža do stromu. Nemocnicu vtedy opustila s fixátorom okolo krku, zraneným kolenom a otrasom mozgu.

Obvinenia vznesené voči Weinsteinovovi vyústili do vzniku hnutia #MeToo hnutie, v ktorom ľudia zo zábavného priemyslu, ale aj iných odvetví zverejňujú obvinenia zo sexuálneho obťažovania, nátlaku či útokov.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #ľútosť #Uma Thurman #obvinenie #Quentin Tarantino #Harvey Weinstein #MeToo

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...