Yoko Ono hrozí majiteľovi Lennon’s Baru žalobou

Yoko Ono sa údajne vyhráža majiteľovi škótskeho klubu žalobou, pretože svoj podnik zasvätil jej zosnulému manželovi Johnovi Lennonovi.

11.07.2011 16:35
debata

Speváčkin advokát už zaslal Mikeovi Craigovi list, v ktorom ho obviňuje z porušovania autorských práv. Ten však tvrdí, že na získanie rôznych pamätných predmetov z éry Beatles minul tisíce libier.

Právnik Ono od Craiga žiada, aby do 14 dní odstránil všetky predmety spojené s hudobníkom a zmenil názov Lennon’s Bar. „Je to smiešne. Tento pub sa volá po Lennonovi už päť rokov. Ale všetko odstránim ešte tento týždeň,“ uviedol majiteľ.

Ono a Lennon sa zosobášili 20. marca 1969 na Gibraltáre. Spolupracovali na viacerých albumoch, počnúc nahrávkou Unfinished Music No.1: Two Virgins (1968), ktorá vyšla ešte počas existencie Beatles. Krátko pred Lennonovou smrťou stihli v roku 1980 vydať ešte album Double Fantasy, no počas jeho nahrávania vznikol dostatok materiálu aj pre ďalší album Milk and Honey.

Ten sa však na trh dostal až v roku 1984. Sama Yoko Ono nahrala tiež niekoľko sólových albumov. Johna Lennona, niekdajšieho člena legendárnej skupiny The Beatles, zastrelil Mark David Chapman 8. decembra 1980 v New Yorku. Hudobník by 9. októbra 2010 oslávil 70. narodeniny.

debata chyba

+ Sústreďte sa viac na plusy, na mínusy pokojne zabudnite.
Sieťovanie je kľúčom k novým pracovným príležitostiam....

+ Neobjednávajte si jedlo, pokúste navariť sami, bude to pre vás zdravšie.
Premýšľajte o dlhodobej finančnej...