Choreograf Miňo Kereš: Jeho pódiom sa stala ulica

Tvorcovia filmu Backstage si na štart série predpremiér vybrali mesto Poprad. A nie náhodne.

09.03.2018 00:00
Miňo Kereš Foto:
Miňo Kereš (uprostred v šiltovke) s tanečníkmi a hercami filmu Backstage.
debata

V regióne sa totiž natáčala väčšina filmu i záverečná klapka. Jedným z hlavných dejísk bola aj železničná stanica vo Svite, tento netypický priestor bol pre hlavného choreografa snímky Miňa Kereša veľkou výzvou.

"Bol som veľmi rád, že som sa pri tvorbe choreografie mohol vyblázniť práve v tých netanečných priestoroch. Či už to bol vlak alebo stanica, ulica, prípadne fabrika, to boli miesta, kde som si to vyslovene užil, keďže doteraz som mal skúsenosti hlavne s pódiom,“ uviedol Kereš. So Svitom ho veľa spája, zúčastnil sa tam napríklad svojej prvej tanečnej súťaže.

V tamojšej fabrike na fľaše sa natáčala aj sekvencia filmu na jeden záber. Podľa choreografa to bolo veľmi náročné, no zároveň netypické, zžiť sa tanečne s takýmto priestorom. „Zaujímavá bola aj tvorba tanečnej scény vo vlaku, ktorá trvala 20 sekúnd, no samotná príprava trvala tri dni a traja ľudia sa pri nej zranili,“ dodal. Okrem Svitu tanečníci zavítali aj do Popradu a posledné scény filmu sa natáčali na zasneženom Štrbskom Plese.

Prácu v regióne si pochvaľoval aj jeden z hlavných protagonistov Tony Porucha. „Vo Svite som nikdy predtým nebol, ale to mesto sa mi veľmi páči. Tie baťove domčeky mu dodávajú veľmi peknú atmosféru. Zároveň okolie je tu veľmi pekné, takže dobrý dojem to tu na mňa zanechalo. V priestore železničnej stanice bolo tiež zaujímavé tancovať, také netypické a zároveň inšpiratívne,“ zhodnotil Porucha.

debata chyba
Viac na túto tému: #Backstage #Miňo Kereš

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....