Keira Knightley: Čo sa týka platu, radšej sa nepýtam, strkám hlavu do piesku

Množstvo hollywoodskych hviezd nežného pohlavia v posledných mesiacoch otvorili otázku platovej nerovnosti. Väčšina dostáva nižšie honoráre ako ich mužskí kolegovia.

14.03.2018 16:00
debata
Herečka Keira Knightley na nedávnej prehliadke... Foto: SITA/AP, Vianney le Caer
Herečka Keira Knightley na nedávnej prehliadke Chanel v Paríži. Herečka Keira Knightley na nedávnej prehliadke Chanel v Paríži.

Uvedomuje si to aj britská herečka Keira Knightley, ktorá bola v minulosti nominovaná na Oscara a je považovaná za jeden z najväčších talentov súčasnosti. V rozhovore pre magazín Variety však priznala, že len nedávno dostala prvýkrát viac peňazí ako jej mužskí kolegovia.

„Ani som na to veľmi netlačila a myslím, že som mala. Už v minulosti. Môj prístup k celej veci bolo kedysi radšej sa nepýtať, inak viem, že by som bola veľmi nahenvaná. Čo je, samozrejme, hlúpe. Strkala som hlavu do piesku,“ priznala sa Knightley.

Podľa nej však prístup k ženám a mužom je v hereckej brandži stále rozdielny a podporujú to aj médiá. „Prečo sa novinári nepýtajú mužov, ako dokážu vybalansovať svoju kariéru a rodinný život? Prečo sa nepýtate mužov, aké to pre nich je byť otcom a hercom, ktorý musí na niekoľko týždňov odísť nakrúcať film? V mojom prípade je to najčastejšie hneď prvá otázka – ako zvládam skĺbiť kariéru a materstvo,“ vysvetlila pre Variety herečka.

debata chyba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....