Rodičia mŕtveho herca Yelchina urovnali spor s automobilkou

Rodičia zosnulého amerického herca Antona Yelchina urovnali spor s automobilkou Fiat Chrysler, ktorú zažalovali po tom, ako ho v júni 2016 zabilo auto z jej výroby.

24.03.2018 13:40
Anton Yelchin Foto: ,
Americký herec Anton Yelchin na archívnej snímke z júla 2015.
debata (3)

Dokumenty o urovnaní podali ich právnici na vyššom súde v Los Angeles. Informácie o tom priniesol magazín People, ktorému sa k súdnym dokumentom podarilo dostať.

Peniaze z vyrovnania „poputujú do Nadácie Antona Yelchina a na nakrúcanie dokumentu o Antonovom živote. Cieľom nadácie je podporiť mladých ľudí v umení, ktorí pre vysiľujúce ochorenie alebo zdravotné postihnutie čelia problémom v kariére,“ uviedla Yelchinova publicistika Jennifer Allen.

Urovnanie sporu s Victorom a Irinou Yelchinovcami potvrdil prostredníctvom vyhlásenia aj Fiat Chrysler. „Fiat Chrysler Automobiles v Spojených štátoch je potešená, že sme dosiahli priateľské riešenie tejto záležitosti. Detaily dohody sú tajné,“ uviedla automobilka v stanovisku a opätovne vyslovila úprimnú sústrasť rodine zosnulého herca.

Dvadsaťsedemročný herec zomrel predvlani 19. júna v dôsledku zadusenia po tom, ako sa jeho auto Jeep Grand Cherokee na strmom kopci pohlo a pritlačilo ho o stenu na príjazdovej ceste.

Yelchinovci podali žalobu na automobilku v auguste, pričom ju žalovali z nedbanlivosti a zodpovednosti za chybný produkt. V dokumentoch poukazovali na to, že defektné riadiace páky, ktoré automobilka používala, sú príčinou viacerých nehôd spôsobených pohybom automobilu bez vodiča. K takýmto patrí aj Yelchinov incident.

Spomínaná žaloba bola pravdepodobne prvá v súvislosti s týmto problémom, v ktorej žalobcovia vinili spoločnosť z usmrtenia. Obchodné zastúpenie Chrysleru v Kalifornii neskôr na žalobu reagovalo protižalobou, v ktorej tvrdilo, že Anton Yelchin bol za svoju smrť zodpovedný sám, lebo auto nepoužíval správne.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #auto #spor #rodičia #Anton Yelchin

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....