Porota znovu rozhoduje o vine Billa Cosbyho. Manželka pri ňom stojí!

V Spojených štátoch po viac ako dvoch týždňoch skončila hlavná časť procesu s osemdesiatročným komikom Billom Cosbym, ktorý čelí obvineniu zo znásilnenia.

26.04.2018 15:00
Bill Cosby a jeho manželka Camille Foto: ,
Bill Cosby a jeho manželka Camille prichádzajú na súd Montgomery County Courthouse v utorok 24. apríla 2018.
debata (1)

Sudca v stredu prípad odovzdal porote, ktorá rozhodne, či je niekdajší populárny herec vinný z omámenia a znásilnenia Andrey Constandovej v roku 2004, uviedla agentúra Reuters. Ak porota jeho vinu uzná, hrozí mu až desať rokov väzenia.

Dvanásťčlenná porota sa začala radiť dopoludnia miestneho času (popoludní SELČ). Po zhruba dvoch hodinách sa porotcovia do súdnej siene vrátili, aby požiadali o právnu definíciu termínu „dobrovoľný“. Sudca Steven O'Neill im povedal, že na to nie je možné odpovedať, ale že porotcovia majú definíciu zločinu, a tým by sa mali riadiť.

Proces na súde v pensylvánskom meste Norristown sa začal 9. apríla. Pre Cosbyho je to už druhýkrát, čo súd rieši prípad týkajúci sa Constandovej. Vlani v júni sa ale porota nedokázala na otázke viny Cosbyho zhodnúť, proces sa preto teraz opakoval.

Constand sa pôvodne s Cosbym v roku 2006 dohodla na mimosúdnom vyrovnaní, po desiatich rokoch bol ale prípad opäť otvorený. Cosby vzťah s Constandovou priznal, podľa neho ale táto žena sa sexuálnym stykom súhlasila.

Prípad Constandovej nie je jediným, ktorý sa proti Cosbymu objavil. Postupne sa prihlásilo zhruba 50 žien, ktoré tvrdia, že ich Cosby v priebehu uplynulých desaťročí sexuálne napadol či znásilnil. Rad prípadov je už premlčaný. Cosby navyše trvá na tom, že ženy so sexom súhlasili.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #proces #porota #Bill Cosby #Andrea Constand

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...