Bola som strašne naivná, uviedla Weinsteinova manželka v prvom rozhovore

Manželka amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina, módna návrhárka Georgina Chapman, pripustila, že bola v minulosti veľmi naivná. O sexuálnych výpadoch svojho muža nevedela, povedala americkému módnemu magazínu Vogue.

12.05.2018 14:29
Producent Harvey Weinstein a jeho manželka... Foto: ,
Producent Harvey Weinstein a jeho manželka Georgina Chapman na archívnom zábere.
debata (1)

Štyridsaťdvaročná Chapmanová poskytla väčší rozhovor médiám viac ako pol roka po tom, čo 66-ročného Weinsteina začali prvé ženy obviňovať zo sexuálneho obťažovania. To rozpútalo kampaň #MeToo, vďaka ktorej sa ženy na celom svete začali zverovať so svojimi negatívnymi skúsenosťami so sexuálnym obťažovaním alebo násilím.

Len Weinsteina od vlaňajšieho októbra obvinili z nevhodného správania desiatky žien, vrátane slávnych herečiek ako je Gwyneth Paltrow alebo Angelina Jolie. Chapman manžela už po prvých obvineniach opustila a ohlásila rozvod, zatiaľ sú ale stále manželia.

„Existovala časť môjho ja, ktorá bola strašne naivná. Naozaj naivná,“ povedala britská návrhárka prestížnymu módnemu časopisu Vogue. Ona sama však o prípadoch manželovho nevhodného správania údajne nič nevedela. „Kvôli tomu je to tak neskutočne bolestivé. Verila som, že máme šťastné manželstvo. Svoj život som milovala,“ zverila sa Chapman.

Po odluke vraj zhodila niekoľko kilogramov a dlho sa neodvažovala vyjsť z domu. „Nechcem zo seba robiť obeť, pretože to nie som. Som žena v hroznej situácii, ale v tom nie som sama,“ zdôraznila. Niekdajší filmový producent Weinstein sa priznal k nevhodnému správaniu, ale opakovane odmietol obvinenia, že nútil ženy k sexu bez ich súhlasu.

S Chapmanovou sa Weinstein oženil v roku 2007 a má s ňou dve deti vo veku päť a sedem rokov. „Čo im budú ľudia hovoriť? Svojho otca milujú,“ povzdychla si návrhárka a vyhŕkli jej slzy. Teraz prežíva chvíle hnevu, zmätenosti a vykoľajenia.

Herečka Scarlett Johansson v šatách z dielne... Foto: Reuters, EDUARDO MUNOZ
Herečka Scarlett Johansson v šatách z dielne Marchesa. Herečka Scarlett Johansson v šatách z dielne Marchesa. Na snímke s partnerom Colinom Jostom. Johannsson je prvou celebritou, ktorá si obliekla šaty značky Marchesa od škandálu s Harveym Weinsteinom. Ten je manželom dizajnérky Georginy Chapmanovej, ktorá za značkou stojí.

Chapman vedie so svojou priateľkou značku Marchesa. Spočiatku sa objavili výzvy k jej bojkotu, pretože nikto nechcel byť nijako spájaný s Weinsteinom. Na galavečere v newyorskej Metropolitnej opere ale v pondelok večer herečka Scarlett Johansson na sebe opäť mala šaty z módneho domu Marchesa.

Weinsteinov právnik medzitým v rozhovore s BBC povedal, že jeho mandant sa cíti osamotený a je rozhnevaný. Obvinenia mnohých žien podľa neho nezodpovedajú skutočnosti.

Tento týždeň odstúpil zo svojej funkcie newyorský prokurátor Eric Schneiderman, ktorý vlani v októbri začal vyšetrovanie Harveyho Weinsteina. Aj jeho totiž niekoľko žien obvinilo z násilia a vyhrážania.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #Vogue #Marchesa #sexuálne obťažovanie #Harvey Weinstein #MeToo #Georgina Chapman #naivita

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...