16 žien verzus Morgan Freeman! Obťažoval nás, dotýkal sa aj komentoval

Oceňovaného amerického herca Morgana Freemana obvinilo niekoľko žien z nevhodného správania vrátane nepatričných dotykov či nemiestnych komentárov.

25.05.2018 11:38
Herec Morgan Freeman na archívnom zábere z... Foto: ,
Herec Morgan Freeman na archívnom zábere z decembra 2017.
debata (14)

Vo štvrtok o tom informovala televízia CNN, ktorá získala výpovede 16 žien, z ktorých polovica sa považuje za obete a zvyšok za svedkyne Freemanovho počínanie. Osemdesiatročný herec sa medzitým ospravedlnil všetkým, ktorých jeho správanie pobúrilo či znevážilo.

Jedna zo žien, ktorá s Freemanom pracovala na kriminálnej komédii Lúpež vo veľkom štýle (2017), televízii povedala, že sa práca rýchlo zmenila na sedem mesiacov obťažovania a trápenia. Tvrdí, že Freeman sa jej nevhodne dotýkal a mal takmer denne pripomienky na jej postavu a oblečenie. Povedala tiež, že sa jej raz opakovane pokúsil zdvihnúť sukňu s otázkou, či má nohavičky.

Ďalšia žena, ktorá pôsobila v produkčnom štábu kriminálky Podfukári (2013), vypovedala, že herec ju a jej asistentku opakovane sexuálne obťažoval tým, ako sa vyjadroval o ich fyzických prednostiach. „Vedeli sme, že keď mal prísť, že nemáme nosiť žiadne zvršky, ktoré by ukazovali naše prsia, že nemáme nosiť nič, čo by ukazovalo naše pozadie, teda nenosiť nič priliehavé,“ povedala.

„Každý, kto ma pozná či kto so mnou pracoval, vie, že nie som niekto, kto by zámerne ostatných urážal,“ uviedol Freeman vo vyhlásení, z ktorého citoval magazín Variety. „Ospravedlňujem sa každému, kto sa cítil nepríjemne či znevážený – to nikdy nebol môj úmysel,“ dodal herec.

Freeman je jednou z najväčších hviezd Hollywoodu, na ktorú doľahlo obvinenie z nevhodného správania k ženám. Kauzu odštartoval prípad kedysi vplyvného producenta Harveyho Weinsteina, ktorého obvinilo z obťažovania vrátane znásilnenia niekoľko desiatok žien.

CNN poznamenala, že Freemanovo správanie je oproti iným prípadom odlišným modelom sexuálneho obťažovania, pretože herec sa lascívností nedopúšťal v súkromí, ale na verejnosti, pred svedkami a často pred pustenými kamerami.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #sexuálne obťažovanie #Morgan Freeman

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...