Peter Nagy si splnil sen, vydal knihu umeleckých fotografií

Knihu umeleckých fotografií a poézie s názvom Láskavé piesne v stredu v pražskom klube Golem predstavil slovenský spevák a skladateľ Peter Nagy.

28.10.2011 10:35 , aktualizované: 11:29
Peter Nagy Foto:
Spevák Peter Nagy.
debata

Výpravná kniha obsahuje 54 čiernobielych snímok, predovšetkým aktov, sprevádzaných básňami a textami piesní Nagya. „Splnil som si svoj sen, pre mňa je to dnes veľký deň,“ uviedol pri krste knihy Nagy.

Kmotrom 108-stranovej knihy sa stal predseda predstavenstva vydavateľstva Brána Zdeněk Doležal a moderátor, publicista a spevák Richard Sacher. Autor publikácie pripomenul, že poéziu písal priamo ku konkrétnym fotografiám, len v niekoľkých ojedinelých prípadoch volil opačný postup a fotky vytvoril k už k existujúcim a naspievaným textom, ako napríklad Dočiahni ma, Bosorkine slzy či Pod vodou.

Nagy sa už ako fotograf podieľal na vzhľade obalu a použitých snímkach niektorých svojich nahrávok. Fotografovaniu sa venuje už desať rokov, vydal kalendár s aktami a vystavoval v Bratislave, Viedni i v Prahe. V decembri 2008 vydal knihu Book 1 s čiernobielymi umeleckými aktami a portréty.

„Fotím len čo chcem, komerčné fotky by som robiť nechcel,“ uviedol Nagy pred časom s tým, že ako romantik dáva prednosť „snovým“ dievčatám, ktoré nie sú profesionálnymi „zdeformovanými“ modelkami.

Vydaním knihy Láskavé piesne podľa svojich slov prestáva byť fotografom a znovu sa začne venovať hudbe. „Budúci rok začnem písať pesničky na nový album. Fotografovanie bolo mojím koníčkom, ale veľa ma zamestnávalo a ja teraz budem potrebovať čas na muziku,“ povedal Nagy.

debata chyba

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...