Jamie Oliver prezradil, čo je jeho kľúčom ku šťastiu

Človek by sa nemal nechať zmiasť žiadnymi hlúposťami, ktoré naňho skúšajú druhí, píše slávny šéfkuchár v článku pre britský The Guardian.

04.06.2018 04:00
Jamie Oliver a jeho manželka Juliette ´Jools´... Foto: ,
Šéfkuchár Jamie Oliver a jeho manželka Juliette ´Jools´ Norton.
debata

Populárny britský šéfkuchár Jamie Oliver by bol radšej, keby nebol slávny. Uviedol to v nedeľu pre britský denník The Guardian. V článku, ktorý pre denník napísal o svojom súkromí, okrem iného uvádza, že jediným spôsobom, ako si vie vyčleniť dostatok času pre svoju rodinu, je striktný režim dňa. „Nie je vždy ľahké dokázať vypnúť, ale snažím sa o to. Hrám sa s mojimi deťmi, sedím na záhrade a počúvam spev vtákov, zbieram hríby, varím, vychutnávam si pohárik dobrej whisky,“ píše Oliver.

Priznáva sa aj k svojmu hudobnému vkusu, keď píše, že je fanúšikom „tej neskutočne úbohej britskej nezávislej scény“, ale niekedy v noci si zapne aj rozhlasovú stanicu Smooth FM. „Pri nej sa vždy rozosmejem, a to je to, o čo v mojom veku ide,“ píše 43-ročný Oliver.

Slávny britský šéfkuchár ponúka aj zopár rád do života, píše napríklad, že „kľúčom ku šťastiu je byť vďačný“, a jednu vec by poradil aj svojmu „mladšiemu ja“: „Ak by som mohol sám sebe v mladšom veku niečo poradiť, tak by to bolo toto: Nasleduj svoje srdce a svoj inštinkt a nenechaj sa zmiasť žiadnymi hlúposťami, ktoré na teba druhí skúšajú, len za to, že sú starší a skúsenejší.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Jamie Oliver

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...