Zuzana Kronerová: Za socializmu sa všetci ukrývali na chatách

V medzigeneračnej komédii Chata na predaj od mladého českého režiséra Tomáša Pavlíčka si zahrala aj slovenská herečka Zuzana Kronerová.

26.07.2018 13:00
Zuzana Kronerová Foto:
Zuzana Kronerová na premiére komédie Chata na predaj.
debata (38)

„Je to veľmi pekný príbeh zo života, tie rodinné vzťahy majú svoje peripetie, ale je tam veľa lásky. V tomto filme je aj humor a páči sa mi, že je nenápadný. Treba tento film vidieť, lebo sa podaril,“ povedala Kronerová na utorkovej premiére filmu v Bratislave.

Judit Bárdos a Zuzana Kronerová na premiére...
Zuzana Kronerová na premiére komédie Chata na...
+2Judit Bárdos  na premiére komédie Chata na...

V komédii o tom, čo všetko sa môže stať, keď sa cez víkend stretne svojrázna rodina na poslednej rozlúčke s chatou, si Kronerová zahrala malú úlohu realitnej maklérky. „Úloha bola drobná, ale scenár dobrý, takže som neváhala. Režisér bol pri realizácii tiež veľmi dobrý, takže som spokojná, že som do toho išla, aj keď to bola postava veľmi okrajová,“ uviedla Kronerová a na margo zobrazovanej témy – v Česku obľúbeného chatárstva dodala: „Za socializmu sa všetci ukrývali na chatách, bola to povolená záľuba, lebo však von sa až tak veľa chodiť nemohlo. Je to fenomén, ktorý je v Čechách veľmi, veľmi populárny. Sám režisér a scenárista v jednej osobe má k tomuto fenoménu vzťah, lebo má rád chatu, ktorú si postavili jeho rodičia.“

V úlohách rodinných príslušníkov sa predstavia Ivana Chýlková ako matka, ktorá sa rozhodne usporiadať na chate poriadnu rodinnú stretávku. „Je to temperamentná, vyhranená rodina. Toto sa mi na nej páči oproti iným rodinám, ktoré sa stretnú pri obede a povedia si, že to bolo pekné, dobré a zasa sa rozídu, to mi naopak príde celkom smutné. Táto filmová rodina má svoju iskru, baví ma to,“ približuje čaro ľahko bláznivej filmovej rodiny Ivana Chýlková.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Kronerová #Chata na predaj

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...