Ples v opere bude plný slovenských celebrít! Aký bol ten minulý?

Britská speváčka Jamelia, mladý talent Patrícia Janečková, ale aj veterán Janko Lehotský - to sú len niektoré z mien, ktoré už túto sobotu vystúpia na dvanástom Plese v opere. Prestížne podujatie navštívia aj mnohé známe tváre.

05.01.2012 12:07 , aktualizované: 07.01.2012 12:56
Ples v opere Foto:
Budova Opery SND ožije v sobotu 7. januára dvanástym Plesom v opere.
debata

Organizátori aj tento rok pripravili elegantnú a honosnú výzdobu, nebude chýbať slávnostná tabuľa plná rozličných špecialít a dobrôt. Pred objektívy fotoaparátov, ale aj na tanečnom parkete sa objavia mnohé celebrity, ale aj osobnosti kultúrneho života a zástupcovia obchodného sektora. A ako to teda bude v sobotu v budove Opery SND vyzerať?

Program
Na dvanástom Plese v opere sa predstaví dosiaľ najviac domácich i zahraničných umelcov. Plesovú sezónu otvorí úderom na gong anglická popová speváčka Jamelia. Hostí bude zabávať i trio American Divas, baletní umelci Jurgita Dronina a Cédrice Ygnace, Janko Lehotský, sólisti z HET National Ballet v Holandsku, Bára Basiková, Boom Band z Českej republiky či sedemnásť členov prestížneho viedenského orchestra Strauss Capelle. Po boku operných sólistov Moniky Fabiánovej, Evy Hornyákovej, Miroslava Dvorského a Aleša Jenisa tiež vystúpi mladá speváčka Patrícia Janečková.

Výprava
Úprava a výzdoba priestorov divadla je prispôsobená tak, aby zvýrazňovala umelecký zážitok zo slávnostného programu. Organizátori sa rozhodli pre klasickú výzdobu charakteristickú romantickou eleganciou. Podľa architekta a scénografa Miloša Pietora bude sála upravená veľmi tradične a scénu postavili tak, aby vynikol program. Najväčšou inštaláciou je pohyblivé pódium, na ktorom bude hrať Strauss Capelle v kostýmoch z 19. storočia. Atmosféru doplnia aj živé sochy pred vchodom do budovy divadla – hostí budú totiž za zvukov harfy vítať hudobné nymfy stojace na podstavcoch v bielozlatých šatách navrhnutých kostýmovou výtvarníčkou Simonou Vachálkovou.

Slávnostné menu
O gastronomickú stránku podujatia sa postarajú dvaja špičkoví šéfkuchári. Menu Plesu v opere vytvoril Marek Ort a ďalšie delikatesy, ktoré budú servírovať v Restaurant Opera, pripraví Karol Szasz. „Vždy sa snažíme pripraviť nejaký bonbónik, ktorý zaujme našich hostí a hlavne milo prekvapí,“ povedal Szasz.

Známi hostia
Už dnes je známe, že na Plese nebude chýbať moderátorka Andrea Pálffy-Belányiová – príde však pracovne, keďže 12. ročník moderuje. Ako čestní členovia plesového výbore nebudú chýbať herci Emília Vášáryová a Martin Huba s partnermi.
Medzi pozvanými hosťami sa tento rok znovu objaví aj Lucia Hablovičová v sprievode dizajnéra Borisa Hanečku a v jeho šatách. Pozvanie prijala aj Adela Banášová, ktorej sa podľa denníka Nový čas zapáčila charitatívna myšlienka podujatia – prvýkrát tento rok sa totiž pozvaný pár zaviazol prijatím pozvánky poukázať sumu 500 eur, ktorá bude v plnej výške určená na Detské kardiocentrum v Bratislave.

Ako dlhoročná patrónka Detského kardiocentra sa na plese objaví aj moderátorka Martina Šimkovičová, ktorá príde v červených šatách od Jany Gavalcovej – vydraženom modeli z aukcie Šaty zo srdca.
Pozvanie na tohtoročný ples dostala už tradične aj Jarmila Lajčáková-Hargašová, u ktorej niet pochýb, že sa nechá obliecť v salóne Lýdie Eckhardtovej či manželia Iveta a Martin Malachovskí alebo manželia Alena a Jozef Heribanovci. Prísť by mala aj Zdena Studenková.
Vôbec prvýkrát sa na Plese v opere objaví spisovateľka Evita Urbaníková, ktorá píše plesový zápisník. Premiéra čaká aj herečku Moniku Hilmerovú (tiež vo vydražených šatách z charitatívnej aukcie Šaty zo srdca).

debata chyba

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...