Polícia obvinila Jakubiskovú pre nehodu s chodcom, hrozia jej tri roky

Polícia obvinila herečku Deanu Horváthovú-Jakubiskovú, ktorá vlani v októbri zrazila na priechode 62-ročného chodca. Muž svojim zraneniam na mieste podľahol.

16.01.2012 12:28
Deana Jakubisková-Horváthová Foto:
Herečka a producentka Deana Jakubisková-Horváthová.
debata

Polícia ju stíha pre trestný čin usmrtenia z nedbanlivosti. Hrozí jej až trojročné väzenie, povedala hovorkyňa pražskej polície Jana Rösslerová.

Nehoda sa stala vlani 17. októbra okolo 10:00 v pražskej Krči na križovatke ulíc Chýnovská a Libušská na prechode neriadenom semaformi. „Vodička osobného auta pri jazde od ulice Durychova nedala s najväčšou pravdepodobnosťou prednosť chodcovi, ktorý prechádzal komunikáciou z pohľadu vodičky z ľavej strany na pravú,“ uviedol vtedy hovorca pražskej polície Tomáš Hulan s tým, že orientačná dychová skúška bola u vodičky negatívna.

Manželka režiséra Juraja Jakubiska už skôr oznámila denníku Blesk, že nešla neprimeranou rýchlosťou. „Išla som po hlavnej, rozhliadla sa na všetky strany a zrazu tam ten človek bol,“ povedala denníku. Údajne riadila vypožičaný terénny automobil značky Mercedes.

Kvôli podobnej udalosti sa v stredu postaví pred súd speváčka Dara Rolins, ktorá sa vo svojom vozidle Mercedes Benz vlani v júli stretla s vodičom skútra. Ten svojim zraneniam neskôr v nemocnici podľahol. Speváčka je obvinená aj z usmrtenia z nedbanlivosti.

Slovenská herečka Deana Horváthová-Jakubisková, ktorá sa narodila 11. marca 1958, sa od roku 1994 venuje producentskej činnosti; produkuje najmä filmy svojho manžela. Rodáčka z Banskej Bystrice, ktorá žije od roku 1994 v Prahe, je tiež producentkou najdrahšieho filmu v českej histórii nazvaného Bathory. K jej najznámejším filmovým úlohám patrí Želmíra vo filme Sedím na Konaré a je mi dobre alebo Verona v Nejasnej správe o konci sveta.

debata chyba

+ Vyvážená diéta a vďačnosť za jedlo zvyšujú pocit šťastia v živote.
Nenechávajte za seba rozhodovať iných ľudí,...

+ Alkohol vám môže ublížiť, preto si dobre premyslite, či ho potrebujete.
Nespoliehajte sa nato, že vám niekto...