Spacey čelí ďalšiemu obvineniu. Dôvod? Ako inak, sexuálny útok!

Kalifornská prokuratúra preveruje nové podozrenia zo sexuálneho útoku, ktorého sa údajne dopustil herec Kevin Spacey.

23.08.2018 12:20
Kevin Spacey Foto: ,
Americký herec Kevin Spacey na archívnom zábere.
debata

Oznámenie bolo podané v utorok v Los Angeles a je predmetom vyšetrovania, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu prokuratúry Grega Rislinga. Spaceyho už v minulosti z obťažovania obvinilo viac ako tridsať mužov.

O prípade prokuratúra neposkytla novinárom bližšie informácie. V apríli polícia v Los Angeles preverovala prípad údajného sexuálneho napadnutia, ktorého sa Spacey údajne dopustil v roku 1992. Podľa serveru The Daily Beast údajne utrpelo ujmu až dvanásť ľudí.

Ako prvý päťdesiatosem­ročného herca vlani v októbri obvinil zo sexuálneho obťažovania o dvanásť rokov mladší americký herec Anthony Rapp, ktorého sa vraj pokúsil zviesť pred zhruba tromi desiatkami rokov. Spacey mal vtedy 26 a Rapp 14. Spacey sa Rappovi za „nevhodné správanie“ ospravedlnil.

Tento rok v júli oznámila britská polícia, že vyšetruje šesť podozrení zo sexuálnych útokov, ktorých sa Spacey údajne dopustil. Päť z údajných útokov sa odohralo v Londýne medzi rokmi 1996 a 2008 a šiesty v západoanglickom meste Gloucester v roku 2013.

Už vlani na jeseň sa objavili informácie, že Spacey za svojho pôsobenia v londýnskom divadle Old Vic údajne sexuálne obťažoval najmenej dvadsať mužov. Držiteľ filmovej ceny Oscar bol umeleckým riaditeľom londýnskeho divadla v rokoch 2004 až 2015.

Obvinenia mali pre inak uznávaného herca tvrdý dopad. Medzinárodná akadémia televíznych umení a vied sa rozhodla neudeliť Spaceymu zvláštne ocenenie zakladateľov medzinárodných televíznych cien Emmy. Spoločnosť Netflix, ktorá produkuje seriál Dom z kariet, potom pozastavila nakrúcanie jeho ďalšej série. Neskôr potom potvrdila, že šiesta séria seriálu bude, ale už bez Spaceyho.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #sexuálny útok #Kevin Spacey

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...