Čínska hviezda je nezvestná už tri mesiace! Zavreli krásku pre jej slávu?

Je jednou z najväčších hviezd čínskej kinematografie a zároveň medzinárodne známou kráskou. Jej tvár sa roky objavovala na červenom koberci v Cannes, zahrala si v jednom z filmov zo série X-Men. Už viac ako tri mesiace je nezvestná.

24.09.2018 08:40
debata (8)
Čínska herečka Fan Bingbing na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Čínska herečka Fan Bingbing bola nádherná. Čínska herečka Fan Bingbing na archívnom zábere.

Reč je o čínskej herečke Fan Bingbing – kráske, ktorá v róbach tých najslávnejších dizajnérov zvykla navštevovať festival v Cannes. Práve tam ju údajne videli aj poslednýkrát. Už viac ako tri mesiace však o nej nevedia nič členovia jej rodiny, priatelia, ani fanúšikovia, ktorých mala na sociálnych sieťach okolo 62 miliónov.

Medzinárodná tlač si všimla v týchto dňoch zmiznutie Bingbingovej a objavilo sa niekoľko teórií o tom, čo sa s ňou mohlo stať. Jedno z najdesivejších je, že herečku uväznili komunistický systém v Číne a že mohla zmiznúť v jednom z väzení, kde Čína väzní odporcov alebo nepriateľov režimu. Čína sa v posledných mesiacoch opäť prejavila ako veľmi striktná a cenzorská voči prejavom zo západu. Medzi ne sa však neradí len premietanie (respektíve zákaz premietania) niektorých filmov.

Herečka a speváčka Fan Bingbing.
+8Herečka Fan Bingbing v kreácii Alexis Mabille...

V Číne údajne mocným nevonia, že ich hviezdy, ktoré milujú milióny fanúšikov, získavajú príliš silné postavenie a vedú životný štýl, ktorý je postavený na luxuse a množstvo príjmov či darov od sponzorov a značiek. To je jedna z teórií, prečo údajne prekážala v očiach vlády Bingbingovej kariéra.

Objavili sa však aj informácie, že dôvodom môže byť fakt, že Fan Bingbing je údajne podozrivá z krátenia daní a že údajne nezdanila sumu viac ako 6 miliónov eur zo svojich príjmov, čo ju malo priviesť do rúk vyšetrovateľov. Už v auguste písali o tom médiá, pričom vtedy uviedli, že Bingbing, jej brat a jej partner dostali zákaz opustiť krajinu a museli zmiznúť aj zo sociálnych sietí.

„Pri niekom ako ona zmiznutie na taký dlhý čas vydáva jasný signál pre všetkých ostatných jej kolegov. Nezáleží na tom, ako vysoko ste, Strana vás môže z jedného dňa na druhý stiahnuť celkom dolu,“ citoval The Sun bývalého sekretára britskej ambasády v Pekingu Roda Weya.

Podľa neho, ak Bingbing neplatila dane, robila len to, čo robí množstvo jej ďalších kolegov. Niekdajší pracovník ambasády sa domnieva, že by však mohla byť exemplárnym prípadom vlády pre iné hviezdy. „Chcú vyslať odkaz ostatným, že si majú dávať pozor na nové morálne pravidlá, ktoré stoja na prísnych hodnotách socialistickej vlády,“ tvrdí Wye.

Herečka bola zasnúbená s kolegom Li Chenom a ani o ňom už nebolo počuť celé tri mesiace. Blízki sa údajne obávajú, či sa obe hviezdy nachádzajú ešte medzi živými.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #dane #Čína #hviezda #podozrenie #zmiznutie #Fan Bingbing

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...