Stratená čínska hviezda sa ozvala: Velebí stranu a priznáva dlh 128 miliónov

Stratená čínska superhviezda sa konečne ohlásila. Herečka Fan Bingbing zverejnila odkaz na svojom profile na sociálnej sieti Weibo. Vyjadrila sa k údajnému zatknutiu pre podozrenie z daňových podvodov.

03.10.2018 12:45
debata (20)
Herečka Fan Bingbing na podujatí De Beers v New... Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Herečka Fan Bingbing na podujatí De Beers v New Yorku. Herečka Fan Bingbing na podujatí De Beers v New Yorku.

Pred pár týždňami sa svetové médiá začali zaoberať tým, že o 37-ročnej Bingbing, ktorá bola hviezdou aj v USA či Európe, už nebolo počuť tri mesiace. Objavili sa dokonca tvrdenia, že skončila v niektorej z čínskych väzníc a nevie o nej nič ani najbližšia rodina. Už v auguste médiá informovali, že Bingbing vraj čelí veľkým problémom pre neodvádzanie daní.

Teraz to potvrdila aj samotná herečka, respektíve odkaz, ktorý sa objavil na jej profile na sieti Weibo. Priznala, že oklamala štát a čelí masívnej pokute, ktorú ak nezaplatí, skončí vo väzení. Pokuty potvrdil na svojich platformách aj štátom podporovaná tlačová agentúra Xinhua.

Herečka a speváčka Fan Bingbing.
+8Herečka Fan Bingbing v kreácii Alexis Mabille...

„Sklamala som moju krajinu, ktorá sa o mňa starala. Sklamala som spoločnosť, ktorá vo mňa verila a sklamala som fanúšikov, ktorí ma milovali,“ napísala Bingbing podľa prekladov zo zahraničných médií.

„Všetko, čo som kedy dosiahla, pochádza z krajiny, v ktorej som sa narodila a z podpory ľudí. Nebola by som ničím bez strany a dobrej politiky mojej krajiny, rovnako ako by som nebola nikým bez lásky a podpory ľudu,“ pokračovala v odkaze Fan Bingbing. Potvrdila, že prijala trest, ktorý jej hrozí a jej snahou bude zaplatiť všetky pokuty, ktoré jej hrozia. „Spravím tak bez ohľadu na akékoľvek prekážky,“ zdôraznila údajne čínska hviezda.

Ako píše portál JustJared.com, hviezda mnohých klenotníckych či módnych značiek údajne dlhuje obrovskú sumu 128 miliónov dolárov na daniach niekoľko rokov späť, poplatkoch a tiež pokutách, ktoré sa rokmi jej podvádzania a neplatenia navyšujú.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #pokuta #milióny #Komunistická strana Číny #Fan Bingbing #Weibo

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...