Trumpová v Keni kŕmila sloníky: Vyžehlí tak slová o Afrike ako prdeli sveta?

Americká prvá dáma Melania Trumpová sa v národnom parku v Keni zúčastnila na kŕmení sloníkov, aby poukázala na nutnosť ochrany zvierat. Informovala o tom agentúra AP.

05.10.2018 11:20
V Nairobi navštívila Melania Trump útulok pre... Foto: ,
V Nairobi navštívila Melania Trump útulok pre slonia mláďatá a zúčastnila sa aj na ich kŕmení.
debata

Keňa je treťou zastávkou Trumpovej na ceste po Afrike. V utorok návštevu začala v Ghane a vo štvrtok pokračovala do Malawi. V úlohe prvej dámy je to jej prvá veľká zahraničná cesta bez manžela a prvá návšteva Afriky. Cestu, ktorá sa venuje témam zdravia, vzdelania, detí a turizmu, Trumpová zakončí v Egypte.

Prvá dáma USA Melania Trump počas vystúpenia...
Prvá dáma USA Melania Trump v tropickej helme,...
+8Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy...

Manželka amerického prezidenta v národnom parku v Nairobi kŕmila z fľaše dvoch sloníkov, jedného potľapkala po chrbte a druhému pohladila ucho. Ešte v piatok vyrazí Trumpová na krátke safari a dozvie sa viac o tom, ako sa Keňa snaží chrániť slony, nosorožce a ďalšie zvieratá. Potom ju čaká návšteva detského domova v Nairobi a predstavenie detí v národnom divadle Keni.

Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy... Foto: SITA/AP, Carolyn Kaster
Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy školy v meste Lilongwe v Malawi. Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy školy v meste Lilongwe v Malawi.

Prezident Donald Trump od vlaňajšieho nástupu do funkcie Afriku ešte nenavštívil. Na januárovej schôdzke sa senátormi v Bielom dome podľa uniknutých informácií vyhlásil, že nevie, prečo do Ameriky môžu prichádzať ľudia z kadejakých „prdelí sveta“ v Afrike či Karibiku. Následne použitie tohto vulgarizmu poprel.

Jeho výrok vyvolal v Afrike pobúrenie a cesta Trumpovej má pomôcť ranu vyvolanú prezidentovým vyhlásením zaceliť, súdi spravodajský server BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #návšteva #Afrika #diplomacia #keňa #slony

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...