Za lásku treba bojovať, hovorí Zuzane Mauréry odhodlane Ján Koleník

Nová česko-slovenská rozprávka Keď draka bolí hlava je na svete. Posledná klapka padla 4. júna a premiéra novinky je naplánovaná na 25. októbra.

17.10.2018 00:00
Zuzana Mauréry Foto:
Zuzana Mauréry a Ján Koleník v rozprávke Keď draka bolí hlava.
debata (3)

V novej rozprávke, pod ktorú sa podpísal režisér Dušan Rapoš, diváci uvidia slovenské a české herecké hviezdy. Pre slovenkých divákov bude zrejme najväčším lákadlom Ján Koleník ako predstaviteľ kráľa. Pre obľúbeného herca ide o jeho prvú rozprávku. Ešte pred prvou klapkou pre Pravdu povedal: „Konečne si zahrám v kinorozprávke, budem hrať kráľa. Rozprávka je žáner, ktorý som chcel skúsiť, len tak pre zábavu.“ Spolu s ním sa pred kamery postavila Zuzana Mauréry v úlohe kráľovnej, jeho manželky. Okrem spomínanej dvojice sa diváci dočkajú aj českých hviezd. Okrem Karla Gotta napríklad Kateřiny Brožovej či Miroslava Šimůnka.

Miroslav Šimůnek a Kateřina Brožová v rozprávke... Foto: Lenka Hatašová
Miroslav Šimůnek a Kateřina Brožová Miroslav Šimůnek a Kateřina Brožová v rozprávke Keď draka bolí hlava.

Ústrednú pieseň k filmu naspieval Karel Gott spolu s dcérou Charlottkou, ktorá si v rozprávke aj zahrala. Pod záverečnú pieseň s názvom Láska je náš drahokam, ktorú spievajú Karel Gott a Kamila Magálová, je zasa podpísaný Michal David.

Zuzana Mauréry a Ján Koleník v rozprávke Keď...
Miroslav Šimůnek a Kateřina Brožová v rozprávke...
+4Miro Noga v rozprávke Keď draka bolí hlava.

Príbeh vznikol v autorskej dielni Petra Šišku a Dušana Rapoša. Česko-slovenský zámer sa im podarilo splniť netradične – jedna drakova hlava v príbehu hovorí po slovensky a druhá česky. „Vďaka postavičke draka Čmudíka prechádza v rozprávke čeština plynule do slovenčiny a naopak. Diváci si tak môžu uvedomiť historickú spolupatričnosť oboch slovanských jazykov a zistiť, ako blízko a pritom ďaleko majú k sebe dva národy niekdajšieho Československa,“ povedal o dvojjazyčnom rozmere rozprávky Peter Šiška.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #Zuzana Mauréry #Keď draka bolí hlava

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...