Rodina Chrisa Cornella žaluje jeho lekára. Zabil ho liekmi, tvrdia

Rodina zosnulého amerického speváka Chrisa Cornella, člena formácie Soundgarden, žaluje jeho lekára.

02.11.2018 16:03
Spevák Chris Cornell 2008 Foto: ,
Spevák Chris Cornell zomrel vo veku 52 rokov.
debata

Hudobníkova manželka Vicky Cornell a ich dve deti Toni a Christopher v žalobe uviedli, že lekár pacientovi predpísal lieky proti úzkosti, ktoré však viedli k nepredvídateľnému správaniu speváka.

Podľa pozostalých lekár Robert Koblin a jeho ordinácia v Beverly Hills „opakovane a nedbanlivo“ predpísali nebezpečné látky ovplyvňujúce spevákovo myslenie, ktoré „zahmlili jeho úsudok“, čo viedlo k jeho nekontrolovateľnému správaniu a napokon k smrti.

Pozostalí tvrdia, že lekár a jeho zamestnanci muzikantovi počas 20 mesiacov pred smrťou predpisovali lorazepam bez toho, aby sa doktor s Cornellom stretol a rozprával sa s ním o jeho zdravotnom stave. Tvrdia tiež, že lekár vedel o hudobníkových predchádzajúcich problémoch s návykovými látkami.

„Nekontrolovateľné užívanie takéhoto nadmerného množstva lorazepamu zvyšuje riziko samovraždy, pretože môže vážne narušiť úsudok, myslenie a kontrolovanie rôznych podnetov a znižuje možnosť pacienta rozmýšľať a konať racionálne,“ uviedli v spise. Koblinova kancelária sa k žalobe zatiaľ nevyjadrila.

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #žaloba #Chris Cornell

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....