Czuczorovi robia vo filme Správa spoločnosť medzinárodné hviezdy

Padla prvá klapka pripravovaného filmu Správa, ktorý je adaptáciou knihy Alfréda Wetzlera Čo Dante nevidel.

24.11.2018 00:00
Noel Czuczor Foto:
Režisér Peter Bebjak už nakrúca nový film Správa, hlavnú postavu stvárňuje Noel Czuczor.
debata (6)

Stvárňuje príbeh dvoch mladých slovenských židov, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim a spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti fungoval. Príbeh o pekle, ktoré sa tam dialo, a správe, ktorú dnes pozná celý svet.

„Tento film je pre nás výnimočný ako témou, tak aj spracovaním. Som presvedčený, že je dôležité nezabúdať na hrôzy, ktoré sa v Osvienčime stali a takisto nezabúdať na všetky tie, na prvý pohľad nepodstatné veci, ktoré viedli k tomu, aby sa niečo také neľudské vôbec mohlo udiať,“ hovorí producent DNA Production Rasťo Šesták.

Režisér Peter Bebjak, producent Rasťo Šesták a kameraman Martin Žiaran pripravovaný film Správa počas nedávneho pobytu v New Yorku predstavili aj svetovej hereckej legende, Michaelovi Douglasovi. "Michael Douglas je úžasný herec a skutočná hviezda svetového formátu. Veľmi si vážime, že si našiel čas stretnúť sa s nami a že sa mu náš pripravovaný film Správa páčil,“ povedal po stretnutí Rasťo Šesták.

Režisér Peter Bebjak už nakrúca nový film Správa. Foto: Stana TOPOLSKÁ
Peter Bebjak Režisér Peter Bebjak už nakrúca nový film Správa.

V hlavných úlohách sa predstavia Noel Czuczor ako Freddy a Peter Ondrejička ako Valér. Vo filme sa predstavia aj herci z Poľska, Nemecka, Česka a Luxemburska a viacerí z nich sú vo svojich domovských krajinách veľmi známymi televíznymi a filmovými osobnosťami.

Wojciecha Mecwaldovského (Kozlowski) poznajú aj slovenskí diváci zo seriálov Druhá šanca a Správna Agáta, vidieť ho mohli aj v seriáli Pakt z produkcie HBO a vo filme Umenie milovať, ktorý je dostupný v rámci platformy Netflix. Jacek Beller (Heršek) a Kamil Nozynski (Juzek) sa tento rok objavili v HBO seriáli Blinded by the lights a Aleksander Mincer, ktorý účinkoval vo viacerých talianskych produkciách, sa objavil aj v známom filme Umučenie Krista.

Režisér Peter Bebjak už nakrúca nový film... Foto: Stana TOPOLSKÁ
Noel Czuczor Režisér Peter Bebjak už nakrúca nový film Správa, hlavnú postavu stvárňuje Noel Czuczor.

Tváre trojice nemeckých hercov bude poznať každý fanúšik kriminálneho seriálu Miesto činu. Christophera Bacha mohli slovenskí diváci vidieť nedávno aj v minisérii Charité a detektívnom seriáli Donna Leon. Lars Rudolph je u nás známy vďaka filmom Už je tu zas a Lola beží o život. Florian Panzner zasa účinkoval v seriáloch ako Kobra 11, Prípad pre dvoch, Bez hraníc, Babylon Berlin a objavil sa aj vo filme Valkýra.

O réžiu sa postará Peter Bebjak, ktorý má na svojom konte množstvo kriminálnych seriálov ako u nás, tak aj v Česku (Za sklom, Odsúdené, Mesto tieňov, Spravedlnost, Mordparta ai.). Oceňovaná je aj jeho filmová tvorba – za Čiaru si odniesol cenu aj z MFF Karlovy Vary, vysoko hodnotené sú aj Marhuľový ostrov, Čistič alebo Zlo. Na Vianoce bude mať premiéru jeho rozprávka Vianočné želanie a 24. januára príde do kín film Trhlina na motívy rovnomenného bestselleru Jozefa Kariku. Sám autor o filmovej novinke povedal: „Hoci ako autor románu nemôžem vedieť, ako filmová podoba napokon dopadne, pre mňa osobne podal režisér aj herci skvelý výkon a pasáže, ktoré som zatiaľ videl, vyzerali famózne. Navyše tým, že scény Trhliny vznikali priamo v lokalitách, o ktorých som písal, na Tribeči, sa tajomná atmosféra pohoria dostala aj do filmu. Peter Bebjak presne vycítil, čím kniha na čitateľa fungovala a na plátne tieto pasáže zdôraznil.“

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #správa #Peter Bebjak #Noël Czuczor

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...