Rita Ora konečne našla slobodu. Výsledkom je Phoenix a hit za hitom

Už niekoľko dní je na trhu nový album speváčky Rity Ory. Dlhých šesť rokov trvalo, kým sa ho fanúšikovia dočkali.

30.11.2018 08:34
debata
Speváčka Rita Ora. Foto: Phil Poynter/Warner Music
Speváčka Rita Ora. Phil Poynter Speváčka Rita Ora.

Dôvodom čakania na nový album boli problémy s labelom Roc Nation, ktorému sa upísala v roku 2008. Súdne spory s vydavateľstvom vyvrcholili v roku 2016, keď sa Ora s firmou definitívne rozišla.

Pochopenie a umeleckú slobodu následne našla v značke Atlantic, kde novinka Phoenix vyšla. Predchádzali jej úspešné single Your Song, Anywhere a Let You Love Me, s ktorými momentálne boduje naprieč Európou.

Na novej platni sa speváčka obklopila tímom najväčších a najžiadanejších muzikantov terajších dní. Globálny hit Your Song, na ktorom sa podieľal Ed Sheeran, pokoril európske rebríčky a ešte pred vydaním albumu dosiahol niekoľko sto miliónov streamov.

Speváčka Rita Ora a jej nový album Phoenix. Foto: Warner Music
Speváčka Rita Ora a jej nový album Phoenix. Speváčka Rita Ora a jej nový album Phoenix.

Pieseň For You sa preslávila ako soundtrack k filmu Päťdesiat odtieňov slobody a pri piesni Girls sa zišiel naozaj hviezdny dievčenský tím Cardi B, Bebe Rexha a Charli XCX. Ďalší hit Lonely Together spoluprodukoval známy švédsky DJ Avicii, ktorý na jar tohto roku tragicky zahynul.

„Tento album je výtvorom lásky a pre mňa bolo naozaj dôležité urobiť ho podľa seba. Som veľmi vďačná za lásku a podporu ľudí, ktorí so mnou spolupracovali a pomohli mi vytvoriť niečo, na čo som pyšná. Poskytli mi priestor a slobodu tvoriť zo srdca. Miestami to bolo náročné, ale zároveň euforické. Som vďačná za dobrodružstvo, na ktoré som sa vydala vďaka tomuto albumu,“ uviedla pre médiá speváčka.

Aktuálny singel Let You Love Me speváčka napísala sama a zverila sa v ňom s intímnymi spomienkami a neistotami vo vzťahu. Pieseň je zo dňa na deň populárnejšia, za dva mesiace nabrala na YouTube vyše 100 miliónov zhliadnutí.

Počas svojej kariéry predala sedem miliónov singlov a jej debutový album Ora sa vďaka úspešnému predaju stala platinovou. Speváčka albánskeho pôvodu je jednou z najúspešnejších britských umelcov poslednej dekády.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #fanúšikovia #album #Rita Ora #čakanie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...