Rovnosť v Hollywoode? Emily Blunt za 9 miliónov a jej kolega... fíha, to je suma!

Hoci posledný rok sa niesol v znamení hollywoodskeho boja za rovnosť a diskusie o rovnakých platových podmienkach pre hviezdy ženského a mužského pohlavia hýbali verejnou mienkou, veci zostávajú pri starom.

30.12.2018 00:00
debata (8)
Herečka Emily Blunt. Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Herečka Emily Blunt. Herečka Emily Blunt.

Nasvedčuje tomu aspoň informácia, ktorú sa podarilo získať niektorým americkým médiám a ktorá ukazuje rozdiel vo výške honoráru pre najnovší film z produkcie Disney Studios. Podľa správ portálu TMZ.com sa v pripravovanej novinke Jungle Cruise objavia bok po boku dve veľké hviezdy. Reč je o Dwayneovi Johnsonovi, známom aj ako The Rock a herečke Emily Bluntovej. Obaja sú obsadení do hlavných úloh, ženskej a mužskej.

Kým Emily Blunt, ktorá do slovenských kín práve vstúpila ako Mary Poppins, by mala za svoj výkon vo filme zinkasovať 9 miliónov dolárov, jej mužský kolega má údajne dostať až o 13 miliónov viac, teda 22 miliónov dolárov.

Obaja herci sú v kinách veľkým ťahákom a potvrdili to svojimi doterajšími projektami. Kým Johnson je predovšetkým hviezda blokbasterov, Blunt dokáže pritiahnuť pozornosť aj k serióznejšiemu žánru či dokonca nízkorozpočtovým snímkam.

Stanovisko oboch hercov zatiaľ zostáva záhadou. K informáciám, ktoré získal portál TMZ.com, sa nevyjadril ani jeden z nich. V časoch, keď za rovnaké honoráre bojujú mnohé áčkové hollywoodske hviezdy nežného pohlavia však bude zaujímavé počkať si na to, ako sa k situácii postaví Emily Blunt.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #plat #Emily Blunt #honorár #hviezdy #Dwayne Johnson #nerovnosť #pomer

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...