Herec Neeson sa zveril, že chcel zabiť černocha, teraz čelí kritike pre rasizmus

Britský herec Liam Neeson, známy okrem iného z role Oskara Schindlera vo filme Schindlerov zoznam či z thrilleru Non-Stop, sa v rozhovore s britským denníkom The Independent zveril, že v minulosti chcel zabiť černocha.

06.02.2019 16:28
debata (7)
Herec Liam Neeson na zábere z návštevy relácie... Foto: SITA/AP, Lorenzo Bevilaqua
Liam Neeson, Láska nebeská, rebríček. Herec Liam Neeson na zábere z návštevy relácie Good Morning America.

Takéto myšlienky mal po tom, čo sa dozvedel, že jeho známu znásilnil černoch. Hoci Neeson zdôraznil, že sa za svoje vtedajšie úvahy o odplate hanbí, čelí teraz obvineniam z rasizmu.

V pondelkovom rozhovore o novej akčnej dráme s názvom Mrazivá pomsta, kde hrá otca, ktorý chce pomstiť smrť svojho syna, povedal, že sám mal kedysi myšlienky na pomstu. Chcel ju vtedy namieriť proti černochovi.

„Chodil som mestom s obuškom a dúfal, že nejaký černoch vyjde z krčmy a pustí sa so mnou do sporu. Aby som ho mohol zabiť,“ povedal Neeson. „Trvalo mi to asi týždeň, možno týždeň a pol, než som to prekonal,“ dodal.

Herec, hoci nad svojimi vtedajšími myšlienkami vyjadril zahanbenie, sa na sociálnych sieťach okamžite stal terčom obvinenia z rasizmu. Zastal sa ho však niekdajší futbalista Liverpoolu John Barnes pôvodom z Jamajky, podľa ktorého si Neeson zaslúži metál.

Barnes, ktorý sám počas svojej futbalovej kariéry zažil rasistické urážky, povedal, že je očividné, že Neesonovo uvažovanie vychádzalo z toho, čo spoločnosť prisudzovala černochom či moslimom. Doplnil, že si svoje cítenie uvedomil a hanbí sa za neho.

„Nehanbí sa a nie je zdesený z toho, že sa usiloval o odplatu. Hanbí sa a je zdesený z toho, že takto uvažoval o všetkých černochoch,“ zdôraznil Barnes. Dodal, že mnoho ľudí sa teraz chce odsúdením Neesonových myšlienok zviesť na vlne popularity, pritom sa herec len zveril a povedal čistú pravdu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #rozhovor #rasizmus #pomsta #černoch #Liam Neeson #John Barnes

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...