Andrea Kerestešová: V Česku som sa musela (nechať) trošku skrotiť

Už roky žije v susednom Česku, kde sa jej podarilo aj herecky presadiť. Pôvabná herečka Andrea Kerestešová, ktorá už pár rokov nosí aj manželovo české priezvisko, nechýbala ani na víkendovom Česko-Slovenskom plese.

20.02.2019 00:00
debata (1)
Slovenská herečka Andrea Růžičková-Kerestešová... Foto: Peter Frolo
Slovenská herečka Andrea Růžičková-Kerestešová s manželom. Slovenská herečka Andrea Růžičková-Kerestešová s manželom.

Spojenie dvoch národov, ktoré kedysi žili v jednom štáte, si 34-ročná rodáčka z Hlinného stále považuje. Jej zdôvodnenie je prozaické. „Z môjho pohľadu Česi a Slováci k sebe patria, pretože sa navzájom tak vyrovnávajú – niečo ako jing a jang,“ vyhlásila pre Pravdu.

„Aj v manželstve s mojím českým manželom vnímam, že dochádza k akejsi vyváženosti našich naturelov. My Slováci sme určite viac energickejší, dynamickí, emocionálni. Česi sú viac distingvovaní, povedala by som,“ pokračovala herečka, ktorá si v roku 2016 vzala hudobníka Mikoláša Růžičku.

Bývalá česká kráľovná krásy a modelka Nikol...
Bývalá riaditeľka Miss Slovensko, dnes...
+48Lucia Hablovičová a jej kamarát - dizajnér...

Občas vraj cíti, že jej chýba slovenská živočíšnosť. „V Čechách som sa v nej musela trošku skrotiť. Už som skrotená českým mužom,“ komentovala so smiechom. Potom však už vážnejšie dodala, že emócie sú na Slovensku otvorenejšie a to je dobré pre psychiku človeka. Napriek tomu však svoj odchod do Prahy dnes neľutuje.

Hrdinka seriálu Vyprávěj alebo filmu Rafťáci odmalička túžila odísť z rodnej dediny a spoznať svet. „Som šťastná, že som tu. Rodinu z východného Slovenska stále milujem. Možno čím ďalej, tým viac – vzhľadom na to, že sme od seba takto vzdialení, tak sú vzťahy potom intenzívnejšie, keď sa vidíme. Sú aj obdobia, keď mi veľmi chýbajú, ale naozaj neľutujem,“ komentovala svoj život v stovežatej Prahe.

Herečka Andrea Kerestešová s manželom. Foto: MARTIN ZEMAN www.datelier.cz
Herečka Andrea Kerestešová s manželom. Herečka Andrea Kerestešová s manželom.

Hlavné mesto Česka ponúka aj väčšie šance a je podľa Kerestešovej otvorené. „Žije tu viac cudzincov, toto prostredie je kreatívnejšie. Ľudia sa menej pozerajú na to, kto je, čo je, odkiaľ je, čo nosí. Na Slovensku sa mi zdá, že stále pretrváva veľa predsudkov. V tom vnímam Prahu rozdielne,“ zamyslela sa Kerestešová. Nad možnosťou, čo by bolo, ak by zostala pôsobiť doma na Slovensku, sa vraj nezvykne zamýšľať. „Nezaoberám sa tým, čo by bolo, keby. Na to nie je v mojom živote miesto. Snažím sa žiť a vstrebávať to, čo je momentálne a to ma robí aj najviac šťastnou,“ uzavrela ešte v krátkom rozhovore pre Pravdu herečka.

Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Praha #herectvo #zivot #manžel #národ #porovnanie #Andrea Kerestešová

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...