Súd rozhodol: Luca Bessona nebudú stíhať pre obvinenie zo znásilnenia

Parížska prokuratúra po deviatich mesiacoch vyšetrovania rozhodla, že francúzsky režisér, producent a scenárista Luc Besson nebude stíhaný kvôli obvineniu z opakovaného znásilnenia, ktoré proti nemu vzniesla jedna belgicko-holandská herečka. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na prokuratúru a Bessonovho právneho zástupcu.

27.02.2019 08:30
Režisér Luc Besson na archívnom zábere z roku... Foto: ,
Režisér Luc Besson na archívnom zábere z roku 2014.
debata

Päťdesiatdeväťročný Besson obvinenie už skôr prostredníctvom svojho advokáta kategoricky poprel. Tridsaťročná herečka a modelka Sand Van Royová podľa AFP na vplyvného filmára podala trestné oznámenie v máji po stretnutí s ním v jednom parížskom paláci. Vyšetrovateľom oznámila, že s Bessonom udržuje intímny vzťah už asi dva roky, ale že sa k tomu cítila byť nútená kvôli ich pracovnej väzbe.

V júli podala mladá žena na Bessona druhé trestné oznámenie za znásilnenie, ktoré sa podľa nej stalo pred viac ako dvoma rokmi. Celkom na režiséra podala štyri trestné oznámenia za znásilnenie, oznámil AFP jej advokát.

Režiséra Brutálnej Nikitu, Leona alebo Piateho elementu potom z nevhodného správania alebo sexuálneho obťažovania podľa serveru Mediapart obvinilo ďalších osem žien.

Mediapart minulý piatok takisto zverejnil svedectvo deviatej ženy, asi štyridsaťročnej herečky žijúcej momentálne v USA. Tá vo februári v snahe podporiť Van Royovú napísala na parížsku prokuratúru, že režisér ju sexuálne napadol v roku 2002.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #obvinenie #znásilnenie #Luc Besson

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...