Kolumbijská megastar pôjde pred súd! Shakire daniari nič nedarovali

Kolumbijská popová hviezda Shakira sa bude musieť pred španielskym súdom spovedať z údajných daňových únikov vo výške miliónov eur.

27.02.2019 13:44
Shakira Foto: ,
Speváčka Shakirana archívnom zábere.
debata

Katalánsky súd si ju predvolal na 12. júna, informovali španielske médiá. Prokuratúra speváčku viní, že sa v čase, keď žila s partnerom v Barcelone, vyhýbala plateniu daní, okrem iného aj vďaka sieti spoločností v daňových rajoch. Shakira obvinenia odmieta.

Barcelonská prokuratúra tvrdí, že v rokoch 2012 až 2014 už mala speváčka trvalé bydlisko v Barcelone, odkiaľ pochádza jej partner, futbalista klubu FC Barcelona, Gerard Piqué. Podľa španielskych zákonov tak mala v krajine povinnosť platiť daň z príjmu a z majetku, pretože sa tam podľa prokuratúry zdržiavala viac ako 183 dní z daného roka. Speváčka sa ale obhajuje tým, že v Španielsku tak dlho v daných rokoch nepobývala a že bola vtedy daňovníkom na Bahamách.

Úradníci riešili prípad kolumbijskej megastar viac ako rok. Podľa denníka Daily Mail pri vyšetrovaní okrem iného navštívili jej kaderníka a podrobne skúmali aj jej účty na sociálnych sieťach, aby boli schopní dokázať, že Shakira v daných rokoch v Španielsku skutočne dlhodobo žila.

Podľa španielskych úradov Shakira na daniach nezaplatila 14,5 milióna eur. Prípad sa na súd dostal napriek tomu, že speváčka túto sumu finančnému úradu už poukázala.

Z neplatenia daní v Španielsku boli obvinení predtým napríklad futbalisti Lionel Messi či Cristiano Ronaldo.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Španielsko #Shakira

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....