Hviezda Zúfalých manželiek sa priznala: Podplácala, aby jej dcéru vzali na univerzitu!

Americká herečka Felicity Huffman, známa zo seriálu Zúfalé manželky, sa spolu s 13 ďalšími ľuďmi priznala k účasti na podvode s prijímacími skúškami na univerzity.

09.04.2019 11:20
debata
Herečka Felicity Huffman na federálnom súde v... Foto: SITA/AP, Charles Krupa
Felicity Huffman Herečka Felicity Huffman na federálnom súde v Bostone s bratom Mooreom Huffmanom Jr..

V pondelok to podľa agentúry Reuters oznámila americká prokuratúra, ktorá podvod s prijímacími skúškami považuje za najväčší odhalený v histórii Spojených štátov.

Huffman bola súčasťou skupiny päťdesiatich ľudí, v ktorej rodičia podľa prokuratúry celkovo zaplatili na úplatkoch 25 miliónov dolárov (569 miliónov korún), aby sa ich deti dostali na prestížne univerzity. Herečka bola obvinená v marci.

Herečka Lori Loughlin a jej dcéra Olivia Jade... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Lori Loughlin a jej dcéra Olivia Jade Giannulli Herečka Lori Loughlin a jej dcéra Olivia Jade Giannulli, pre ktorej miesto na univerzite herečka podvádzala, na archívnom zábere.

Ústrednou postavou systému podvodov, do ktorého boli okrem rodičov zapletení aj tréneri, je podľa prokuratúry William „Rick“ Singer so svojou spoločnosťou Edge College & Career Network.

Singer sa k obvineniu priznal, a to vrátane vydierania, prania špinavých peňazí a bránenia spravodlivosti. Mužovi, ktorý má 58 rokov, hrozí až 65 rokov väzenia. Súdený bude v júni.

Dokumenty uvádzajú dva typy podvodov. Falšovanie prijímacích testov uchádzačov a vytváranie falošných podkladov pre získanie športových štipendií. Niektorí rodičia využili podľa vyšetrovateľov oba varianty.

Herečka Felicity Huffman odchádza zo súdu v... Foto: SITA/AP, Steven Senne
Felicity Huffman Herečka Felicity Huffman odchádza zo súdu v Bostone.

Podľa spisov Huffman poskytla charitatívny príspevok 15 000 dolárov, aby sa mohla na systéme zúčastniť v záujme svojej najstaršej dcéry. Medzi obžalovanými je aj herečka Lori Loughlin, ktorá je známa predovšetkým z amerického sitcomu Plný dom. Tá dala za prijatie svojich dvoch dcér na univerzitu 500 000 dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #podvod #úplatky #univerzita #priznanie #Felicity Huffman

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...