Z kráľovnej aerobiku, Olgy Šípkovej, je 50-nička! Telo má ukážkové

Niekdajšia majsterka sveta v aerobiku z roku 1997, Češka Olga Šípková, sa 12. apríla stala päťdesiatničkou.

13.04.2019 00:00
debata

Vo svojom doterajšom živote toho stihla naozaj dosť a popri všetkom sa neustále venovala športu. Aj preto sa ako čerstvá päťdesiatnička stále pýši skvelou postavičkou, ktorú naplno predviedla v roku 2016 na televíznych obrazovkách, kedy sa zúčastnila populárnej súťaže Českej televízie StarDance – jej partnerom bol tanečník Marek Dědík.

Olga Šípková s dcérou v decembri 2018. Foto: Profimedia
Olga Šípková Olga Šípková s dcérou v decembri 2018.

Šípková je dvojnásobnou mamou, s manželom Ivanom si povedali svoje „áno“ v roku 1990 a žijú spolu dodnes. Syn sa jej narodil v roku 1990, dcéra o 14 rokov neskôr.

Súťažiaca ôsmej série Stardance Olga Šípková -... Foto: Profimedia
Súťažiaca ôsmej série Stardance Olga Šípková. Súťažiaca ôsmej série Stardance Olga Šípková - rok 2016.

Najväčšiu športovú slávu Šípková prežila v deväťdesiatych rokoch – v roku 1995 a 1997 sa stala majsterkou Európy v športovom aerobiku, v roku 1997 majsterkou sveta. V tomto období vydala aj niekoľko veľmi úspešných cvičebných DVD-čiek, ktoré sa v Čechách, ale aj na Slovensku tešili veľkej obľube.

Okrem vlastných fitnescentier či trénerskej činnosti sa Šípková vrhla aj na televíznu kariéru. Objavovala sa na obrazovke ako súčasť programu Buď fit s ČT, ale stala sa aj moderátokou magazínu Sama doma, takisto v Českej televízii. Zároveň je autorkou niekoľkých kníh o cvičení o životnom štýle.

Šípková si však prešla aj ťažkým obdobím, čo priznala v niekoľkých rozhovoroch pre české médiá aj pre reláciu ČT s názvom 13. komnata. Trápili ju psychické problémy, depresie, s ktorými bojovala šesť rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #aerobik #Olga Šípková

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....