Opäť krok pred Meghan! Kate dostala od kráľovnej špeciálny darček

Zatiaľ, čo svet čaká na prvé správy o potomkovi princa Harryho a vojvodkyne Meghan, Kate si užíva vlastné okamihy šťastia.

30.04.2019 14:00
Vojvodkyňa Kate Foto: ,
Vojvodkyňa Kate.
debata (7)

Vojvodkyňa Kate sa teší značnej popularite a obľúbenosti nielen medzi fanúšikmi. Obľúbila si ju aj kráľovná Alžbeta II., stará mama jej manžela, princa Williama.

Britská kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Kate... Foto: Reuters, POOL
Britská kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Kate z Cambridge Britská kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Kate z Cambridge majú za sebou vôbec prvé spoločné vystúpenie vo dvojici na verejnosti.

Práve 29. apríla 2011 si princ William a Kate Middleton povedali svoje „áno“ vo Westminsterskom opátstve a Kate po svadbe dostala titul vojvodkyňa z Cambridgeu. Práve k výročiu svadby sa dočkala od kráľovnej Alžbety II. veľkej pocty. 93-ročná panovníčka jej udelila „kráľovský rád Viktórie“, čo je vyznamenie, ktoré je udelené výlučne z vôle britského panovníka. 37-ročná manželka princa Williama tak môže používať titul „Dame Grand Cross“, o čom informoval na svojej oficiálnej stránke kráľovský palác. Rovnakej pocty sa v roku 2012, takisto na výročie sobáša, dočkala aj manželka princa Charlesa, vojvodkyňa Camilla (71). Nositeľkou rádu je aj princezná Anna. Manželka princa Harryho, Meghan, si na udelenie rádu bude musieť ešte istý čas počkať.

Princ Charles a Camilla . Foto: Reuters, POOL
princ Charles Princ Charles a Camilla .

Kráľovský rád Viktórie založila v roku 1896 kráľovná Viktória a udeľuje sa osobám, ktoré sa výrazným spôsobom zaslúžili o šírenie dobrého mena monarchie a často sa z tohto rádu tešili blízki spolupracovníci kráľovskej rodiny.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...

+ Objavte radosť z varenia zdravých a chutných jedál.
Aj maličkosťami dokážete zmeniť naozaj veľa, popremýšľajte...