Menej mäsa, menej lietania, vyzývala Emma Thompson! Potom si dopriala luxusný let

Pred dvoma týždňami slávna britská hviezda, Emma Thompson, protestovala v uliciach Londýna proti klimatickým zmenám.

06.05.2019 00:00
Herečka Emma Thompson. Foto: ,
Herečka Emma Thompson.
debata (4)

V mene enviromentálnej organizácie Extinction Rebellion vyzývala ľudí, aby žili striedmejšie a urobili tak niečo pre planétu – okrem iného zdôrazňovala, aby jedli menej mäsa a menej využívali leteckú dopravu. Práve výrazné obmedzenie leteckej dopravy hlása spomínaná organizácia.

A zrazu… Ako informuje Daily Mail, herečku odfotografovali na palube lietadla spoločnosti „British Airways“, ako si užíva výhody luxusnej letenky z londýnskeho letiska Heathrow na newyorské letisko JFK. Zdá sa, že striedmosť tak majú skôr uplatňovať „tí ostatní“.

Herečka Emma Thompson podporila organizáciu... Foto: SITA/AP, Jonathan Brady
Emma Thompson Herečka Emma Thompson podporila organizáciu "Extinction Rebellion" počas protestov proti klimatickým zmenám v Londýne pred dvoma týždňami.

Čo by na okázalý výlet povedali jej spoludemonštranti zo spomínanej organizácie, ktorá okrem iného vyzýva na používanie lietadiel len v núdzových situáciách? Let jedného človeka z New Yorku do Londýna v luxusnej triede, akú si dopriala aj držiteľka dvoch Oscarov, planétu zaťaží dvoma tonami CO2, čo podľa spomínaného denníka zodpovedá deviatim mesiacom vykurovania rodinného domu.

Takýto prepych herečku stál 18 000 libier. Slávna hviezda podľa fotografií v lietadle popíjala luxusné francúzske šampanské Laurent-Perrier, ku ktorému si dopriala hovädzie carpaccio. Práve k obmedzeniu konzumácie mäsa v mene zachovania našej planéty pritom hviezda filmov ako Láska nebeská či Kúzelná opatrovateľka verejne vyzývala.

Na protestoch z jej úst odznelo. „Som taká hrdá, že môžem byť súčasťou organizácie Extinction Rebellion. Niekedy musíme urobiť veci, ktoré sú pre nás nepohodlné, ale je oveľa nepohodlnejšie celkom zničiť našu planétu.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Emma Thompson #ochrama životného prostredia

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....