Syn dostal meno Archie, oznámili princ Harry a vojvodkyňa Meghan

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan v stredu prvýkrát ukázali na verejnosti svojho syna, ktorý sa im narodil v pondelok.

08.05.2019 18:18
harry, meghan Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan predstavili na hrade Windsor médiám ich prvorodené dieťa, syna.
debata (2)

Niekoľko hodín potom pár na Instagrame oznámil, že dieťa sa volá Archie Harrison Mountbatten-Windsor. So svojím ôsmym pravnúčaťom sa takisto v stredu prvýkrát stretla kráľovná Alžbeta II.

Na účte Harryho a Meghan sa v stredu objavila čierno-biela fotografia rodiny spoločne s Alžbetou II., jej manželom princom Philipom a rovnako s Meghaninou mamou Doriou Raglandovou.

Princ Harry a vojvodkyňa  Meghan predstavili na...
Princ Harry a vojvodkyňa  Meghan predstavili na...
+3Princ Harry a vojvodkyňa  Meghan predstavili na...

Dvojica sa v stredu poobede, bok po boku, na hrade Windsor, ukázala vybraným médiám spolu s ich prvorodeným potomkom. Ten prišiel na svet v pondelok ráno. Počas krátkeho stretnutia s novinármi čerství rodičia odpovedali na niekoľko otázok.

Na otázku, ako sa Meghan cíti v pozícii čerstvej mamičky, s úsmevom odpovedala: „Je to magické, skvelé. Mám dvoch najlepších chlapcov na svete, som šťastná.“ Zároveň dodala, že ich dieťa má „najsladšiu povahu“.

Princ Harry na otázku, ako sa cíti v novej pozícii rodiča, odpovedal: „Je to skvelé. Rodičovstvo je úžasné. Rodičmi sme síce iba dva a pol, tri dni, ale sme takí šťastní, že máme vlastný uzlíček radosti.“ Na otázku, na koho z dvojice sa bábätko viac podobá, Harry povedal: „Jeho vzhľad sa mení každým dňom, kto vie.“

Princ Harry a vojvodkyňa Meghan predstavili na... Foto: SITA/AP, Dominic Lipinski
Meghan Princ Harry a vojvodkyňa Meghan predstavili na hrade Windsor syna médiám.

Archie Harrison je ôsmym pravnúčaťom ALžbety II. a v nástupníckej línii na trón mu patrí siedme miesto. Novorodenec je za stáročia prvým dieťaťom zmiešanej rasy, ktoré sa narodilo vysoko postaveným členom britskej kráľovskej rodiny, keďže jeho matka je tmavej pleti.

Ako poznamenala agentúra AP, Mountbatten-Windsor je priezvisko, ktoré užívajú niektorí členovia kráľovskej rodiny. Harry a Meghan takisto svojmu prvorodenému synovi nedali žiadny šľachtický titul. Ako syn vojvodu zo Sussexu, čo je Harryho oficiálne oslovenie, mohol byť napríklad titulovaný grófom z Dumbartonu, čo je ďalší Harryho titul. Rozhodnutie Harryho a Meghan podľa kráľovského spravodajcu BBC jasne ukazuje, že dieťa „nechcú vychovávať príliš v kráľovskom duchu“.

Pár zatiaľ neprezradil, čím sa pri výbere mena riadil. Význam mena Harrison, teda syn Harryho, by však mohlo byť jasné, poznamenali svetové tlačové agentúry. Experti očakávali skôr tradičnejšie kráľovské meno, v stávkových kanceláriách víťazil Alexander, Arthur či James.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #princ Harry #syn #vojvodkyňa Meghan

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...