Pre farbu pleti drsné urážky! Takto nadávali v škole najkrajšej žene sveta

Rasizmus si počas svojej mladosti zažili aj mnohé slávne hviezdy. O svoju skúsenosť sa nedávno podelila aj herečka a bývalá Miss World z roku 2000 Priyanka Chopra.

16.05.2019 00:00
debata (8)
Herečka Priyanka Chopra v kreácii Zuhair Murad... Foto: Reuters, STEVE MARCUS
Herečka Priyanka Chopra v kreácii Zuhair Murad Couture. Herečka Priyanka Chopra v kreácii Zuhair Murad Couture.

Americko-indická herečka, ktorá sa pred pár mesiacmi vydala za speváka Nicka Jonasa, sa zdôverila v rozhovore s Associated Press, že počas školských čias zažívala často nepríjemné rasistické narážky alebo invektívy súvisiace s jej farbou pleti.

„Pristupovali ku mne inak, pretože som hnedá,“ uviedla v rozhovore. „Na strednej škole som zažiala skutočne rasistické správanie. Volali ma hnedka alebo kari, kričali na mňa, aby som sa vyskočila späť na slona, odkiaľ som prišla,“ opísala Chopra situácie, ktoré si pamätá.

Priznala, že takéto poznámky výrazne zasiahli do jej sebavedomia a dlho jej trvalo, kým sa s nimi dokázala vyrovnať. „Nedovolím už nikomu, aby mi znovu spôsobil takéto pocity,“ vyhlásila 36-ročná kráska.

„Čím viac budeme o tom hovoriť, otvoríme ľuďom oči a povieme, že takto to nemusí byť, prinesieme viac príkladov. A spoločnosť by sa mohla v budúcnosti zmeniť,“ doplnila ešte.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #študentka #spomienka #Priyanka Chopra

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...