Kevin Spacey, obvinený zo sexuálneho obťažovania, nečakane dorazil na súd

Americký herec Kevin Spacey, ktorého kariéru poškodila séria obvinení zo sexuálneho obťažovania mužov, sa v pondelok prekvapivo zúčastnil vypočutia pred procesom v kauze sexuálneho útoku na osemnásťročného chlapca.

04.06.2019 17:05
Kevin Spacey Foto: ,
Kevin Spacey a jeho advokát Alan Jackson počas predbežného súdneho vypočutia na okresnom súde v meste Nantucket v americkom štáte Massachusetts.
debata

Čin, ktorého sa podľa obžaloby dopustil v júli 2016 v bare na malom ostrove Nantucket v americkom štáte Massachusetts, by dvojnásobného držiteľa Oscara mohol dostať za mreže až na päť rokov.

Denník The Wall Street Journal uviedol, že obhajoba sa teraz plne venuje snahe spochybniť dôveru žalujúceho muža. Predložila napríklad dokumenty, ktoré ho obviňujú z toho, že zmazal textové správy dokazujúce Spaceyho tvrdenia o nevine.

Na januárovom vypočutí predbežného konania súd Spaceymu nariadil, aby sa k svojej údajnej obeti ani k jej rodine nepribližoval. Súd mu tiež umožnil sa ďalších vypočutiach osobne sa nezúčastňovať, preto Spaceyho pondelkovú prítomnosť médiá označujú za nečakanú.

59-ročného herca v minulosti z obťažovania obvinilo viac ako tridsať mužov, pred súdom ale doteraz skončila len kauza z ostrova Nantucket. Ako prvý herca v októbri 2017 obvinil zo sexuálneho obťažovania o dvanásť rokov mladší americký herec Anthony Rapp, ktorého sa vraj pokúsil zviesť pred zhruba tromi desiatkami rokov. Spaceymu mal vtedy 26 a Rapp 14 rokov. Spacey sa Rappovi za nevhodné správanie ospravedlnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kevin Spacey #sexuálne obťažovanie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...