Shakira na súde pre daňové úniky! Všetko už zaplatila, tvrdí jej zástupca

Kolumbijská speváčka Shakira vo štvrtok vypovedala pred španielskym súdom, ktorý skúma, či sa dopustila daňových únikov vo výške 14,5 milióna eur.

07.06.2019 13:21
Speváčka Shakira na archívnom zábere z roku 2017. Foto: ,
Speváčka Shakira na archívnom zábere z roku 2017.
debata

Informovala o tom agentúra Reuters. Prokuratúra popovú hviezdu viní, že sa vyhýbala plateniu daní v čase, keď trvalo žila s manželom v Barcelone, a to aj prostredníctvom siete spoločností v daňových rajoch. Shakira obvinenia odmieta.

Prokuratúra vzniesla obvinenia vlani v decembri a tvrdí v ňom, že Shakira neplatila v Španielsku dane v rokoch 2012 až 2014. Vtedy už vraj ale v krajine trvalo žila, a to so svojím partnerom, futbalistom klubu FC Barcelona Gerard Piqué. Ako svoje oficiálne trvalé bydlisko vtedy uvádzala Panamu.

„Shakira vždy, a to aj v rokoch 2011 až 2014, plnila svoje daňové povinnosti v každej krajine, kde pracovala … Akonáhle bola španielskym daňovým úradom informovaná o sume, ktorú má zaplatiť … tak ju Shakira v celej výške zaplatila,“ uviedla vo vyhlásení spoločnosť, ktorá speváčku mediálne zastupuje. To, že speváčka už dlžnú sumu uhradila, potvrdili aj španielske úrady.

Shakira pred súdom vypovedala asi hodinu, zodpovedala pri tom iba na otázky svojho obhajcu, uviedla agentúra AFP.

Španielske súdy riešia otázku daňových únikov verejne známych ľudí pomerne často. Tento rok napríklad dostal ročný trest väzenia za nezaplatené dane futbalový tréner José Mourinho. Podmienečné tresty a pokuty dostali pred ním napríklad aj portugalský útočník Juventusu Turín Cristiano Ronaldo či jeho bývalí spoluhráči z Realu Madrid Chorvát Luka Modrič a Brazílčan Marcelo.

Pred tromi rokmi bol za daňové úniky odsúdený na 21 mesiacov tiež Argentínčan Lionel Messi z Barcelony. Daňové úniky riešila španielska justícia takisto v prípade opernej speváčky Montserrat Caballéovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Shakira #daňové úniky

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...