Pink obhajuje záber svojich detí pobehujúcich po pamätníku holokaustu

Americká speváčka Pink na Instagrame zverejnila fotografiu oboch svojich detí hrajúcich sa v labyrinte pamätníku holokaustu v Berlíne.

15.07.2019 13:55
Speváčka Pink na archívnom zábere. Foto: ,
Speváčka Pink na archívnom zábere.
debata

Vopred pritom odmietla očakávanú kritiku, ktorá sa v podobných prípadoch znáša na turistov, ktoré architektonické poňatie pamätníka k hrám na naháňačku alebo schovávačku priamo nabáda.

Tridsaťdeväťročná mala v nedeľu večer koncert na berlínskom Olympijskom štadióne. Ešte predtým na Instagrame zverejnila svojich detí pobehujúcich medzi 2711 betónovými blokmi berlínskeho pamätníka nacistického vyvražďovania Ži­dov.

„Človek, ktorý to vytvoril, veril, že deti sú deťmi a pre mňa je to oslava života po smrti. Prosím nechajte si svoju nenávisť a odsúdenia pre seba,“ napísala slávna speváčka v komentári k fotografii. „Tieto dve deti sú vlastne Židia, rovnako ako ja a celá moja rodina z matkinej strany,“ zdôraznila tiež Pink.

Terčom kritiky bývajú ľudia, ktorí si pri pamätníku robia veselé „selfíčka“. Samotný tvorca pamätníka, americký architekt Peter Eisenman, podľa DPA vyhlásil, že nemá problém s tým, keď sa na gigantickej inštalácii hrajú deti.

Aj väčšina komentárov užívateľov Instagramu k fotografii Pink je pozitívnych. „Nevidím tu žiadnu neúctu. Vidím krásnu fotografiu, kontrast s vážnosťou pamätníka. A nevinné deti, ktoré behajú, hrajú sa (a pravdepodobne sa smejú) len zdôrazňujú hlbokú stratu,“ napísal jeden z užívateľov.

Iná prispievateľka však vyjadrila opačnú mienku. „Nemysli si, že máš vo všetkom pravdu, keď si slávna. Je neúctivé, keď dovoľuješ svojim deťom, aby pobehovali po miestach, ako je toto,“ stojí v odsudzujúcej poznámke.

debata chyba
Viac na túto tému: #pamätník #obhajoba #deti #holokaust #Instagram #Pink

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...