Z Harryho Pottera je tridsiatnik! Takto sa menil

Britský herec Daniel Radcliffe už dávno nie je iba Harrym Potterom, ktorý ho ako mladíka preslávil po celom svete.

23.07.2019 00:00
Daniel Radcliffe Foto: ,
Daniel Radcliffe na zábere z roku 2009.
debata

Vo svojich tridsiatich rokoch, ktoré oslavuje 23. júla, má na svojom konte okrem potterovskej série rad ďalších filmových úloh, uplatnil sa aj v divadle a televíznych seriáloch.

Herec Daniel Radcliffe.
Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint  na...
+9Herec Daniel Radcliffe s úsmevom pózuje...

Životnou rolou pre neho, samozrejme, zostane čarodejnícky učeň Harry Potter, ktorého začal natáčať ako jedenásťročný v roku 2000 a ktorým žil až do dokončenia ôsmeho filmu v roku 2011. Úloha mu priniesla nielen slávu, nové možnosti a miesto v prvej desiatke najbohatších Britov do 30 rokov, ale aj ťažko odstrániteľnú „škatuľku“ jednej výraznej úlohy.

Už počas nakrúcania Harryho Pottera sa snažil vymaniť zo šablóny a premeniť z detského na dospelého herca. V minulých rokoch mal dobré kritiky za úlohy v divadelných hrách na Broadwayi aj v Londýne. Vo filme stvárnil napríklad syna spisovateľa Rudyarda Kiplinga (Legenda o mojom synovi), beatnického básnika Allena Ginsberga (Kill Your Darlings), hlavné úlohy v duchárskej snímke Žena v čiernom, v thrileri Imperium a v dobrodružnej snímke Stratený v džungli.

Istý čas sa venoval aj poézii. Publikoval niekoľko básní pod pseudonymom Jacob Gershon, čo je kombinácia jeho druhého mena a židovskej verzie matkinho rodného mena Gresham.

Daniel Radcliffe na aktuálnom zábere. Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Daniel Radcliffe Daniel Radcliffe na aktuálnom zábere.

Daniel Radcliffe sa okrem filmu a divadlu venuje aj hudbe a patrí k milovníkom motoristického športu. Hrá na basovú gitaru a s obľubou sleduje preteky Formuly 1.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Daniel Radcliffe #Harry Potter

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...