DiCaprio bojuje za záchranu Amazónie, do Brazílie posiela milióny

Ekologická organizácia Earth Alliance, ktorú pred dvoma mesiacmi spoluzaložil americký herec Leonardo DiCaprio, založila fond za záchranu amazonského dažďového pralesa.

27.08.2019 10:00
Herec Leonardo DiCaprio sa objavil na červenom... Foto: ,
Herec Leonardo DiCaprio.
debata

Organizácia v nedeľu uviedla, že do fondu vloží päť miliónov dolárov. Téma Amazónie kvôli rozsiahlym lesným požiarom plnila v poslednom týždni predné stránky svetovej tlače a zaoberá sa ním aj schôdzka G7.

Podľa DiCapria majú peniaze dostať domorodí obyvatelia a ďalší miestni, ktorí sa „snažia zachrániť biodiverzitu a život v Amazónii pred požiarmi, ktoré oblasť teraz devastujú“. „Sto percent príspevku pôjde ľuďom, ktorí priamo v teréne zachraňujú Amazóniu,“ uistil hollywoodsky herec na sociálnej sieti Instagram.

Televízia CNN uviedla, že peniaze dostane päť konkrétnych miestnych organizácií, ktoré sa zaoberajú ochranou životného prostredia a podporujú domorodé obyvateľstvo Brazílie.

Organizáciu Earth Alliance založil DiCaprio pred dvoma mesiacmi spolu s americkou podnikateľkou Laurene Jobs, vdovou po počítačovom expertovi a zakladateľovi spoločnosti Apple Steveovi Jobsovi a s americkým podnikateľom a filantropom Brianom Shethemom. Základom organizácie sa stala DiCapriova nadácia, ktorú herec založil v roku 1998 a ktorá podporovala projekty na ochranu prírody po celom svete.

Amazonský dažďový prales je označovaný za „zelené pľúca“ planéty. Produkuje totiž asi 20 percent kyslíka na Zemi a hrá kľúčovú úlohu v pohlcovaní skleníkových plynov, ktoré prispievajú k zmenám klímy.

Tento mesiac vyvolala naliehavé výzvy na záchranu Amazónie štatistika brazílskeho ústavu, podľa ktorej tento rok výrazne vzrástol počet lesných požiarov v Brazílii. K väčšiemu počtu požiarov podľa expertov prispieva nielen sucho a klimatické zmeny, ale aj ilegálny výrub a vypaľovanie lesa za účelom získania poľnohospodár­skej pôdy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Leonardo DiCaprio #amazónia

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....