Matej Koreň: Človek má vždy pocit, že ten posledný rozchod je najťažší

Slovenský spevák Matej Koreň zverejnil skladbu Snívam, ktorú naspieval spolu s Michaelou Husárovou.

30.08.2019 00:00
matej koreň Foto:
Slovenský spevák Matej Koreň (vpravo) zverejnil skladbu Snívam, ktorú naspieval spolu s Michaelou Husárovou.
debata

Melancholická novinka je ďalšou ukážkou z interpretovho nového albumu, ktorý sa dostane na trh už na jeseň. Autorsky sa pod ňu, rovnako ako pod album, podpísali Henrich Leško a Marek Maďarič.

Snívam je skladbou o nálade muža po rozchode s osudovou partnerkou, ktorá ho opustila a spálila všetky mosty. „Každý rozchod je náročný a človek má pocit, že práve ten posledný je najťažší. Snívam bude na albume poslednou skladbou a vidím v tom určitú symboliku, že po dopočúvaní albumu je to ako koniec vzťahu. Zostáva len sen,“ zamyslel sa Koreň. Spolupráca s Husárovou, ktorá je známa najmä z ostatného ročníka súťaže The Voice Česko Slovensko, ho teší. „Michaelu poznám už dlhšiu dobu, stretli sme sa dávno pred jej účinkovaním v televíznej šou. Jej hlas považujem za jeden z najzaujímavejších u nás. O to viac si cením, že súhlasila so spoluprácou a svoj hlas prepožičala aj skladbe Snívam,“ prezradil 32-ročný rodák z Lučenca.

Vymyslieť text piesne nebolo podľa Maďariča jednoduché. „Otextovať túto Henrichovu skladbu nebolo jednoduché. Pôvodne som na ňu napísal text o starom psovi, ktorý verne čaká svojho pána. No nepáčil sa mi. V štúdiu, pri jednej debate s Matejom a Henrichom o tejto skladbe, mi zrazu zišlo na um slovné spojenie – Snívam o tvojich snoch. Od toho sa potom odvinul celý text pesničky,“ vysvetlil Maďarič.

Koreň, ktorý si v ostatnom období videoklipy k skladbám vytvára väčšinou sám, ponúkne dve videopodoby Snívam. Prvá, ktorú si fanúšikovia a fanúšičky môžu pozrieť na službe YouTube, je záznamom z live nahrávania v štúdiu Lavagance. Koreňa a Husárovú v ňom na klavíri sprevádza spomínaný Leško. Oficiálny klip spevák uvedie v priebehu nasledujúcich dní. "Obidve videá k piesni som pripravil tak, aby pôsobili starým dojmom, ako starý film, ako niečo, čo je nenávratne preč. Skrátka, aby aj zo samotného videa išiel rovnaký pocit ako zo skladby, aby obraz umocnil skladbu ako takú,“ priblížil Koreň.

Spevák zo svojho pripravovaného nového albumu už predstavil päť skladieb. Štúdiovka ich bude obsahovať dovedna 11. Jej vydanie je naplánované na prelom septembra a októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Koreň #Snívam

+ Zmeny vo vašej strave prinášajú novú energiu a vitalitu.
Investície času a energie do práce sa vyplatia...

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...