Tak predsa! Zúfalka Felicity Huffman ide za mreže

Americká herečka Felicity Huffman, známa zo seriálu Zúfalé manželky, bola v piatok odsúdená na 14 dní väzenia, 250 hodín verejnoprospešných prác a pokute 30 000 dolárov v korupčnom škandále s prijímacími testami na prestížne americké univerzity.

14.09.2019 09:15
Herečka Felicity Huffman a jej manžel William... Foto: ,
Herečka Felicity Huffman a jej manžel William H. Macy.
debata (7)

Pred vynesením rozsudku sudkyňa Indira Talwani uviedla, že Huffman vedela, že to, čo robí, nie je v poriadku. „Vedela, že je to podvod, nešlo o impulzívny čin,“ uviedla sudkyňa. Po prepustení bude herečka rok v podmienke.

Huffman sa pred vynesením rozsudku ospravedlnila: „Najprv sa ospravedlňujem vám,“ povedala herečka sudkyni. „Som si teraz ako matka vedomá, že láska musí ísť ruka v ruke s pravdou a že láska na úkor pravdy nie je naozajstná láska … Zaslúžim si akýkoľvek trest, ktorý mi dáte,“ dodala. Do väzenia by herečka mala nastúpiť 25. októbra.

Huffman bola súčasťou skupiny 51 člennej skupiny, v ktorej rodičia podľa prokuratúry celkom zaplatili na úplatkoch 25 miliónov dolárov, aby sa ich deti dostali na prestížne univerzity. Herečka bola obvinená v marci, pred súdom sa potom v rámci dohody s prokuratúrou priznala.

Podľa súdnych spisov Huffman poskytla úplatok vo výške 15 000 dolárov maskovaný ako charitatívny príspevok, aby sa mohla podvodu zúčastniť v záujme svojej najstaršej dcéry.

Ústrednou postavou systému podvodov, do ktorého boli popri rodičoch zapletení aj tréneri, je podľa prokuratúry William „Rick“ Singer so svojou spoločnosťou Edge College & Career Network. Singer sa k obvineniu priznal, a to vrátane vydieranie, prania špinavých peňazí a bránení spravodlivosti. Hrozí mu až 65 rokov väzenia.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #úplatky #Zúfalé manželky #Felicity Huffman

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...