Brad Pitt volá do kozmu! Herec sa spojil s ISS, prekvapili ho detaily z vesmíru

Americký herec Brad Pitt, ktorý si nedávno zahral vo vesmírnej dráme Ad Astra, v pondelok zavolal na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS).

17.09.2019 18:18
DC Special Screening of "AHerec Brad Pitt na... Foto: ,
Herec Brad Pitt na návšteve National Geographic Museum vo Washingtone.
debata

Konverzácia s americkým astronautom Nickom Hagueom sa rýchlo stočila k nečakaným dopadom života v stave beztiaže na človeka, napísala agentúra AFP. „Vzhľadom k tomu, že nenašľapujte na chodidlá, tak mi rýchlo zmizla zrohovatená koža,“ povedal hercovi Hague, ktorý teraz ISS obýva spolu s dvoma ďalšími Američanmi, dvoma Rusmi a jedným Talianom. „Na spodku nôh a na palcoch, za ktoré sa neustále prichytávame k veciam, mám ale mozole,“ dodal astronaut.

„Je to jedna z nespočetných zvláštnych vecí, na ktoré človek na Zemi nepomyslí,“ zhodnotil mozole na palcoch na nohách Hague. „To je neuveriteľné,“ reagoval Pitt.

Americký herec sa s ISS spojil zo sídla amerického Národneho úradu pre letectvo a vesmír (NASA) vo Washingtone. Dvadsaťminútový rozhovor naživo prenášala NASA TV. Pitt propaguje spomínaný film Ad Astra, v ktorom v úlohe astronauta podstúpi riskantné misiu na okraji slnečnej sústavy.

„Porozprávajte sa teraz o mne. Ako sa vám javil film? Podarilo sa nám napodobniť stav beztiaže?“ spýtal sa herec kozmonauta. „Vyzeralo to výborne,“ odvetil Hague.

zväčšiť Herec Brad Pitt na zábere z filmu Ad Astra. Foto: SITA/AP, Francois Duhamel
Herec Brad Pitt na zábere z filmu Ad Astra. Herec Brad Pitt na zábere z filmu Ad Astra.

Herca okrem iného zaujímal pracovný rytmus na palube. Dozvedel sa, že astronauti pracujú od 07:30 do 19:30 (život na ISS sa riadi koordinovaným svetovým časom, ktorý je teraz o dve hodiny pozadu oproti SELČ). Pitt sa tiež pýtal, kto na stanici vyberá hudbu, a zistil, že osadenstvo ISS sa v tom strieda.

Hollywoodska hviezda chcela tiež vedieť, či astronauti mohli z ISS pozorovať nevydarené pristátie modulu indickej sondy Čandrájan-2 na Mesiaci. Dozvedela sa, že nie.

Na záver Pitt požiadal Hagua o verdikt o tom, či sa svojej role lepšie zhostil George Clooney v snímke Gravitácia, alebo on vo filme Ad Astra. „Samozrejme, že vy,“ odpovedal Hague.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brad Pitt #film #NASA #kozmonaut #Ad Astra

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...