Meghan v Afrike odkázala: Som vaša sestra! Harry chce zastaviť domáce násilie

Program kráľovskej dvojice, manželov Harryho a Meghan v Juhoafrickej republike je skutočne nabitý. Počas necelých dvoch dní stihli toho viac ako dosť. Ich slová dojali mnohých prítomných.

24.09.2019 15:45
debata (2)
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: Reuters, TOBY MELVILLE
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu prichádzajú do mešity Auwal Mosque, prvej a najstaršej mešity v Juhoafrickej republike. Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu prichádzajú do mešity Auwal Mosque, prvej a najstaršej mešity v Juhoafrickej republike.

Vnuk britskej kráľovnej Alžbety II. a jeho polovička sa v utorok objavili na pláži, kde navštívili členov organizácie Waves for Change. Práve tu vznikli aj zábery, ktoré mnohých fanúšikov dvojice nadchli. Ako zaznamenali aj reportérske kamery, jednou z tém v spoločnosti členov organizácie sa stalo rodičovstvo.

Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa...
Vojvodkyňa Meghan so spontánnym smiechom na...
+9Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa...

„Harry je najlepší otec,“ zložila poklonu Meghan svojmu manželovi. On jej ju vzápätí opätoval. „Ona je tá najlepšia mama,“ dodal so šibalským úsmevom a ukázal prstom na manželku, ktorá v máji priviedla na svet syna Archieho. Ten sa s manželmi zúčastňuje aj na prvej oficiálnej ceste do Afriky. Jednotlivé aktivity však neabsolvuje.

Kráľovská dvojica stihla v utorok absolvovať aj návštevu mešity, na ktorú sa americko-kanadská herečka prezliekla do šiat až po zem. Vlasy si zahalila podľa tradície hodvábnym šálom. Už v pondelok pritom vojvodkyňa Meghan nadchla domorodcov, keď sa im prihovorila ako obyčajná žena a vyjadrila im spolupatričnosť. „Som tu s vami ako matka, manželka, ako žena, žena tmavej pleti a ako vaša sestra,“ vyhlásila pri stretnutí s obeťami násilností v jednej z chudobných štvrtí Kapského mesta. Pridal sa však aj jej manžel.

Kráľovskí manželia navštívili organizáciu Waves... Foto: Reuters, POOL
Kráľovskí manželia navštívili organizáciu Waves for Change. Kráľovskí manželia navštívili organizáciu Waves for Change.

Princ Harry totiž na margo nárastu násilia, okrem iného aj domáceho násilia, poznamenal, že žiaden muž sa ako násilník nerodí. „Je nutné vymedziť maskulinitu, aby budúce generácie mohli priniesť do budúcnosti pozitívnu zmenu,“ komentoval.

V stredu sa princ Harry oddelí od manželky a odletí na návštevu Botswany, Angoly a Malawi. Znovu sa potom stretnú v Johanessburgu, odkiaľ spoločne odletia domov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #žena #Afrika #násilie #mešita #Juhoafrická republika #vojvodkyňa Meghan

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...