Oni alebo my?! Nesmieme to dopustiť, vyhlásil Harry o ochrane prírody

Britský princ Harry v pondelok počas svojej návštevy národného parku v juhoafrickej krajine Malawi vyzval na zvýšenie globálneho úsilia o ochranu životného prostredia proti "ľudskej chamtivosti, apatii a sebeckosti". Informovala o tom agentúra Reuters.

01.10.2019 17:10
debata
Britský princ Harry fotografuje strom baobab v... Foto: Reuters, SussexRoyal
Britský princ Harry fotografuje strom baobab v národnom parku Liwonde v Malawi. Britský princ Harry fotografuje strom baobab v národnom parku Liwonde v Malawi.

Harry si v Malawi pozrel simuláciu výcviku malawijských rangerov a britských vojakov, zameraný na boj proti pytliakom a na ochranu ohrozených druhov, akými sú napríklad slony a nosorožce.

„Ochrana (druhov) kedysi bývala oblasťou odborníkov a riadila ju veda. Dnes je však nevyhnutná pre naše prežitie a ak chceme dosiahnuť skutočný pokrok, musíme prekonať chamtivosť, apatiu a sebeckosť,“ povedal princ Harry pre denník Daily Telegraph.

Vojvoda zo Sussexu odmietol mentalitu „oni alebo my“ a vyjadril presvedčenie, že ľudia a zvieratá spolu s ich prirodzeným prostredím musia spolu nutne spolunažívať. Ak sa tak nestane, v priebehu desiatich rokov sa stanú problémy na celom svete ešte nezvládnuteľnej­šími.

Záber stromu baobabu, ktorý zhotovil britský... Foto: Reuters, SussexRoyal
Záber stromu baobabu, ktorý zhotovil britský princ Harry. Záber stromu baobabu, ktorý zhotovil britský princ Harry.

Harry (34), vnuk britskej kráľovnej Alžbety II. a siedmy v nástupníckej línii na trón, prispel v pondelok na instagramový účet časopisu National Geographic, kde zverejnil niekoľko fotografií vrátane záberov národného parku, ktorý navštívil. Chcel tak zvýšiť povedomie ľudí na celom svete o tom, akú dôležitú úlohu zohrávajú stromy v ekosystéme našej planéty, uviedol Buckinghamský pa­lác.

Harry so svojou manželkou Meghan pricestovali pred týždňom do Juhoafrickej republiky. Na žiadosť britského ministerstva zahraničných vecí sa Harry následne samostatne bez rodiny presunul do Botswany a Angoly. V Angole navštívil projekt odstraňovania mín, s ktorým sa spája niekoľko z najznámejších fotografií jeho zosnulej matky, princeznej Diany.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #ochrana #príroda #Zvieratá #zivot #národný park #Malawi

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...