Nechceš predsa sklamať fanúšikov! Počúvala Emilia Clarke pred nahými scénami Hry o tróny

Pre britskú herečku Emiliu Clarke (33) znamenal seriál Hra o tróny megaúspech. Ale nakrúcanie tohto hitu v nej nezanechalo len skvelé spomienky.

21.11.2019 00:00
Herečka Emilia Clarke v šatách z dielne... Foto: ,
Herečka Emilia Clarke v šatách z dielne Valentino Haute Couture.
debata (2)

V podcaste „Armchair Expert“ moderátora Daxa Sheparda si zaspomínala na obdobie Daenerys Targaryen a takisto na nie veľmi príjemné okamihy nakrúcania nahých scén. Tvorcovia ju podľa jej vyjadrení do nakrúcania takýchto scén tlačili. Ak sa jej takýto prístup nepáčil a ona sa ozvala, manipulovali ňou tak, aby sa v nej ozvali výčitky svedomia.

S tímom okolo seba musela zvádzať boj, keď sa chcela sama rozhodnúť, koľko zo svojho tela pred kamerami ukáže. Vtedy mi často hovorili: ‚Nechceš predsa, aby boli fanúšikovia Hry o tróny sklamaní.‘," opísala spôsob, ako sa v nej tvorcovia snažili vyvolať výčitky svedomia. Ona si v tej chvíli myslela: „Kašlem na vás.“ Keďže v tom čase bola neskúsenou herečkou, pokynom tvorcov sa vždy napokon podriadila, brala to ako súčasť svojej práce.

Zvlášť v prvej sérii bolo podľa nej nahých scén priveľa. Pred ich nakrúcaním sa snažila s nimi nejakým spôsobom vyrovnať. „Nikdy predtým som nebola súčasťou takéhoto nakrúcania a zrazu som mala stáť nahá pred všetkými tými ľuďmi. Nevedela som, čo mám robiť a ani čo by som chcela robiť,“ opísala.

Zároveň povedala, že jej kolega, Jason Momoa, stvárňujúci postavu Khala Drogoa, bol vždy tým, kto ju podporil a dodal jej odvahu vyjadriť nesúhlas pri nakrúcaní takýchto scén. „Nie drahá, takto to nie je v poriadku,“ hovoril jej. Nakrúcanie seriálu Hra o tróny spôsobilo, že je viac odvážnejšou v presadzovaní svojich požiadaviek. „Teraz som si viac istá tým, čo vlastne chcem,“ dodala v podcaste.

V roku 2015 zverejnila Emilia Clarke na Instagrame status, v ktorom písala, že so sexuálnymi scénami v Hre o tróny nemala problém, kým mali umelecké opodstatnenie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Emilia Clarke #Hra o tróny

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...