Herec Richard Autner: Rád sa zasmejem aj na úplnej blbosti

Slovenský herec Richard Autner si vo voľnom čase rád zalistuje v knižkách.

22.11.2019 00:00
Richard Autner Foto:
Herec Richard Autner.
debata

Najviac pritom podľa vlastných slov obľubuje nemecko-švajčiarskeho spisovateľa a esejistu Hermanna Hesseho. "Hesse je podľa mňa bez srandy najlepší autor! Mám doma všetky jeho knihy. Začalo to Siddhárthom a postupne pribúdali ďalšie. Mám doma viacero políc s knihami, no na túto s Hessem nedám dopustiť, mám ju rovno pri hlave. Herman Hesse v knižnici, to je základ…,“ vyznal sa v rozhovore.

V ostatnom čase ho pritom podľa vlastných slov veľmi zaujala spisovateľova Jednota protikladov. "V tejto knižke hovorí o tom, že všetko na svete svojím spôsobom funguje na akejsi jednote. Možno to znie ako klišé, no sám to tak vnímam. Podľa mňa sme jednoznačne prepojení, sme jedno. Celý vesmír je,“ vyznal sa mladý herec, ktorý sa prednedávnom objavil na Jednotke po boku Vladimíra Jedľovského v televíznej dráme Nero a Seneca.

Ako tvrdí, prácu so známym interpretom si veľmi užil. "To bola najlepšia spolupráca, Vladko je jeden z mojich obľúbených hercov a na pľaci je veľký srandista. Totálny srandista a tým, že je starší a skúsenejší, tak aj učiteľ. Veľa ma naučil. A čo sa mi rátalo, že vždy, keď mal nejakú pripomienku, povedal mi ju s humorom. To je cesta, akou ja totiž prijímam pripomienky,“ vysvetlil 27-ročný Bratislavčan.

Stvárniť Nera bola preňho veľká výzva. Napriek tomu, že rád pracuje na podobne ladených projektoch a lákajú ho i vážne témy, má však rád predovšetkým komediálne žánre. "Ja som taký. Rád sa zasmejem aj na úplnej blbosti, čiže raz za čas dobre padne zahrať si depku, no radšej sa venujem veselším témam,“ uznal sympatický herec, ktorého môžu diváci a diváčky v nasledujúcom období vidieť najmä na divadelných doskách. "Mám teraz za sebou obdobie, že som veľa točil, teraz ma, naopak, čaká obdobie, keď budem robiť veľa divadla, na čo sa veľmi teším, už mi to brutálne chýba… V SND ideme skúšať Bulgakova a potom Kuba a v Divadle Aréna nás čaká Jánošík,“ prezradil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Autner

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...