Weinstein sa dohodol: Obetiam zaplatí milióny (nič v z vlastného vrecka)!

Americký filmový producent Harvey Weinstein, ktorý sa zodpovedá z obvinení zo sexuálnych útokov a znásilnenia, dosiahol dohodu o odškodnení väčšiny svojich údajných obetí.

12.12.2019 15:20
Filmový producent Harvey Weinstein na súde v... Foto: ,
Filmový producent Harvey Weinstein na súde v New Yorku.
debata

Podľa stredajšej správy denníka The New York Times (NYT) sa Weinstein zaviazal vyplatiť odškodné vo výške 25 miliónov dolárov. Veľká časť žalôb by tak podľa newyorského denníka mala byť stiahnutá.

Vyše 30 herečiek a bývalých pracovníčok Weinsteinových podnikov, ktoré producenta zažalovali pre sexuálne útoky a zvrhlé správanie, s dohodou podľa právnikov súhlasí. Peniaze vyplatia poisťovne, ktoré majú zmluvu s Weinsteinovými firmami, sám obvinený zo svojho nezaplatí nič. Nebude ani nútený priznať akékoľvek pochybenia. Dohodu musí ešte potvrdiť súd.

Podmienky dohody nie sú jasné, napísal NYT. Je len známe, že 18 obetí si rozdelí 6,2 milióna dolárov, pričom žiadna z nich nedostane viac ako pol milióna.

Jednou z poškodených je herečka Katherine Kendall, ktorá urovnanie komentovala roztrpčene: „Nepáči sa mi to, ale neviem, čo by som iného mohla robiť.“

Weinsteina zo sexuálneho násilia a zvrhlého správania obvinilo celkom vyše 80 žien vrátane herečiek Salmy Hayekovej či Gwyneth Paltrowovej. Producent všetky obvinenia odmieta a tvrdí, že nekonal proti vôli žien.

debata chyba
Viac na túto tému: #dohoda #odškodné #ženy #znásilnenie #milión #sexuálne obťažovanie #Harvey Weinstein

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...

+ Zdravá strava a dostatok vody posilnia vaše telo i ducha.
Nové príležitosti v práci privedú k finančnému rastu....