Úrady v USA sú sklamané! Princ Andrew v kauze Epstein nespolupracuje a mlčí

Britský princ Andrew nespolupracuje s americkými úradmi pri vyšetrovaní kauzy okolo zosnulého amerického finančníka Jeffreyho Epsteina, ktorý čelil obvineniam zo sexuálneho zneužívania mladistvých dievčat. Vo Washingtone to pred pár dňami podľa agentúry AP vyhlásil americký prokurátor Geoffrey Berman.

30.01.2020 10:00
Princ Andrew na archívnom zábere. Foto: ,
Princ Andrew na archívnom zábere.
debata

Mladší brat princa Charlesa Andrew sa kvôli svojim väzbám na Epsteina nedávno stiahol z verejného života, vyšetrovateľom však vtedy prisľúbil svoju pomoc. Buckinghamský palác zatiaľ vyjadrenie americkej prokuratúry nekomentoval.

„Princ Andrew s nami doteraz vôbec nespolupracoval,“ vyhlásil Berman s tým, že Andrewa nedávno oslovili prokurátori aj americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) so žiadosťou o výpoveď, ktorá by sa zaoberala jeho vzťahmi s americkým finančníkom.

Šesťdesiatšesťročný Epstein bol zatknutý vlani v júli kvôli obvineniam, že nútil k prostitúcii neplnoleté dievčatá. Začiatkom augusta sa obesil vo väzenskej cele v New Yorku.

Andrew vlani v novembri oznámil, že zanechá svoje verejné povinnosti po nepodarenom televíznom interview ohľadom svojich väzieb s Epsteinom. Jedna z údajných finančníkových obetí Virginia Giuffre tvrdí, že ju princ Andrew na Epsteinov popud ako násťročnú niekoľkokrát donútil k sexu. Andrew obvinenia popiera a tvrdí, podobne ako ďalší ľudia, s ktorými bol Epstein vídaný, že o finančníkových sexuálnych deliktoch nevedel.

Americký minister spravodlivosti William Barr už skôr vyhlásil, že americké úrady dôkladne vyšetria, kto Epsteinovi pri jeho ilegálnych aktivitách pomáhal. Berman potvrdil, že Epsteinov prípad s finančníkovou smrťou neskončil. „Jeffrey Epstein nemohol robiť to, čo robil, bez pomoci ostatných. Môžem vás uistiť, že vyšetrovanie sa hýbe vpred,“ povedal americký prokurátor.

debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #FBI #spolupráca #princ Andrew #Jeffrey Epstein

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...