Gwyneth Paltrow podvádza a ohrozuje zdravie iných, tvrdí šéf zdravotníkov

Nový šesťdielny seriál o alternatívnej medicíne Goop Lab, za ktorým stojí americká herečka Gwyneth Paltrow a ktorý minulý týždeň sprístupnila spoločnosť Netflix, vyvolal tvrdé reakcie kritikov.

01.02.2020 14:19
debata
Herečka Gwyneth Paltrow na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Gwyneth Paltrow prišla v kreácii Adam Lippes. Herečka Gwyneth Paltrow na archívnom zábere.

Je to jeden veľký podvod a predstavuje „vážne zdravotné riziko“ pre verejnosť, vyhlásil v piatok na konferencii v Oxforde dlhoročný riaditeľ britskej Národnej zdravotnej služby (NHS) Simon Stevens. Hoci Netflix uvádza, že cieľom programu je „zabávať a nie poskytovať zdravotné poradenstvo“, podľa Stevensa Patrow takýmto „zábavným“ spôsobom šíri dezinformácie, ktoré môžu byť veľmi nebezpečné.

Názov seriálu Goop Lab je odvodený od značky Goop, ktorú Paltrow založila v roku 2008. Pôvodne pod týmto názvom iba rozosielala informácie o rôznych ezoterických technikách svojim známym, postupne pridávala ďalšie aktivity od vydávania časopisu cez predaj rôznych pomôcok a módnych doplnkov až po organizáciu takzvaných „wellness summits“, na ktorých vystupujú okrem iných aj jej herecké kolegyne ako Meg Ryan či Drew Barrymore.

Herečka Gwyneth Paltrow na špeciálnom... Foto: Rachel Murray / Getty images / Profimedia
Herečka Gwyneth Paltrow na špeciálnom premietaní svojej novej šou Goop Lab. Herečka Gwyneth Paltrow na špeciálnom premietaní svojej novej šou Goop Lab.

Hlavný slogan spoločnosti znie „Vyživuj vnútorný aspekt“ a mnohé z ňou prezentovaných tém a predávaných produktov sa točia okolo vagíny. Herečka napríklad dlhé roky propaguje teóriu o údajných výborných zdravotných účinkoch naparovania vagíny nad horúcou vodou.

Firma Gwyneth Paltrow tiež predáva takzvané „vaginálne vajíčka“, oblé predmety, ktoré si má žena vkladať do vagíny, a ktoré majú údajne blahodárne zdravotné účinky.

Zatiaľ posledným produktom firmy Goop v tomto „segmente“ sú voňavé sviečky, na ktorých je napísané „Toto vonia ako moja vagína“. Paltrow tento svojrázny výrobok uviedla na trh pred dvoma týždňami, zakrátko sa beznádejne vypredal a momentálne sa jeden kus takejto sviečky predáva na internetových bazároch za cenu okolo 250 dolárov (v prepočte približne 225 eur).

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #Gwyneth Paltrow #seriál #ohrozenie #vagína #alternatívna medicína #riziko

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...