Deň po pôrode so synom pred objektívmi? Takto sa cítila vojvodkyňa Kate...

Nedávna návšteva britskej vojvodkyne Catherine v podcaste pre mamičky, kde sa vyznala zo svojich vlastných materinských skúseností, vyvolala veľký záujem.

18.02.2020 00:00
Vojvodkyňa Kate z Cambridge. Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge.
debata

Členka britskej kráľovskej rodiny a matka troch detí, ktoré sú následníkmi britského trónu, sa priznala v rozhovore napríklad k tomu, že všetky tri ratolesti priviedla na svet hypnopôrodom. Prvýkrát sa rozhovorila aj o tom, ako vnímala kráľovskú tradíciu ukázať následníka trónu britskej verejnosti deň po pôrode.

„Nebudem klamať, bolo to jemne desivé, mierne desivé,“ vyhlásila s úsmevom Catherine o momente, keď verejnosti prvýkrát ukázala svojho prvorodeného syna – princa Georga. Prišiel na svet 22. júla 2013 a už na druhý deň s ním vojvodkyňa v sprievode manžela Williama odchádzala z pôrodnice.

„Každý naokolo ma nesmierne podporoval a obaja, Wiliam aj ja, sme si uvedomovali, že toto je niečo, kvôli čomu sú ľudia vzrušení a v očakávaní. Sme nesmierne vďační za podporu, ktorú nám verejnosť ukázala a možnosť podeliť si o našu vlastnú radosť s verejnosťou som považovala za veľmi dôležitú,“ uviedla v podcaste autorky Giovanny Fletcherovej.

Záber z roku 2013: Princ William a vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Lefteris Pitarakis
Záber z roku 2013: Princ William a vojvodkyňa Kate deň po pôrode prvorodeného syna - princa Georga. Záber z roku 2013: Princ William a vojvodkyňa Kate deň po pôrode prvorodeného syna - princa Georga.

Britská vojvodkyňa však zároveň priznala, že jej pocity boli zmiešané. „Novonarodené dieťa, neskúsení rodičia a neistota toho, čo príde, to boli všetko zmiešané emócie,“ komentovala vojvodkyňa Kate, ktorá tiež priznala, že do poslednej chvíle nevedela, že sa jej narodí syn.

„Nepoznala som pohlavie bábätka, bolo to prekvapenie,“ priznala sa Kate, ktorá po Georgovi priviedla na svet aj princeznú Charlotte a princa Louisa. Všetky tri deti vzala z pôrodnice do 24 hodín a pri odchode sa stretla s novinármi.

Jej švagriná Meghan, ktorá minulý rok v máji porodila prvého syna Archieho, absolvovala pôrod aj následné chvíle zotavenia bez médií a verejnosti. Malého princa predstavili s manželom Harrym svetu až o niekoľko dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #dieťa #vojvodkyňa Catherine

+ Oddýchnite si, to vám momentálne prospeje zo všetkého najviac.
Ak sa vám dnes v niečom nedarí nevadí, skúste to...

+ Vyvážená strava je základom pre dobré zdravie a dlhodobú pohodu.
Neplačte nad rozliatym mliekom, pokúste sa...