George Clooney je ako tvár Nespressa smutný zo zpráv o využívaní detskej práce

Americký herec George Clooney je prekvapený a smutný zo správ, že na výrobe kávových kapsúl, ktoré propaguje, sa na guatemalských plantážach podieľajú i deti.

27.02.2020 09:10
Herec George Clooney s cenou Cecila B. DeMilla. Foto: ,
Herec George Clooney.
debata

Držiteľ Oscara to uviedol vo vyhlásení, o ktorom informovala nadácia Thomas Reuters. Spoločnosť Nespresso, ktorej je Clooney reklamnou tvárou uviedla, že kávu získava eticky a že obvinenia nechá prešetriť.

Clooney svojim vyhlásením reagoval na investigatívnu reportáž, ktorú britská stanica Channel 4 News odvysiela minulý týždeň. Novinári uvádzajú, že na šiestich kávových plantážach v Guatemale, z ktorých Nespresso odoberá kávu pre svoje kapsule, pracujú aj detskí robotníci.

Herec, ktorý si ako dieťa zarábal letnými brigádami v tabakovej továrni, si je vraj „vedomý komplexného problému poľnohospodárstva a detskej práce“.

Vedenie spoločnosti Nespresso, ktorá je súčasťou skupiny Nestlé uviedlo, že získava kávové bôby eticky a obvinenia vznesené britskou televíznou stanicou preveruje. „Okamžite sme zastavili nákupy kávy zo všetkých fariem v regióne a neobnovíte nákupy, kým budeme schopní vec vyšetriť a uistiť sa, že sa detská práca nevyužíva,“ uviedol šéf spoločnosti Nespresso Guillaume Le Cunff.

debata chyba
Viac na túto tému: #George Clooney #detská práca #Nespresso

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...